De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Bretonse vissoep

Was en controleer de mosselen en bewaar ze in de koeling. Verwarm de oven voor op 200 °C. Fileer de vissen. Bewaar de filets apart in de koelkast.

105 MIN
Bretonse vissoep
Estée Strooker

Bereidingswijze

Bereiden

Was en controleer de mosselen en bewaar ze in de koeling. Verwarm de oven voor op 200 °C. Fileer de vissen. Bewaar de filets apart in de koelkast. Hak de visgraten in stukken. Hak de strandkrabben in tweeën. Leg de visgraten en krab op een bakplaat, besprenkel met olie en bruineer ze circa 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Pel de uien en knoflook. Snijd de ui, peen, prei, bleekselderij, venkel en knoflook in grove stukken. Verwarm een soeppan met een scheutje olie en fruit de groenten.

Voeg de visgraten en strandkrabben toe. Voeg ook laurier en tijm toe. Blus het geheel af met witte wijn en pernod en vul aan met water tot alles onder staat. Voeg wat zout toe.

Laat de soep 45-60 minuten op laag vuur trekken. Verwijder de tijm en laurier.

Maal de soep met visgraten en al in de blender. Zeef de soep boven een schone pan. Breng de soep op smaak met een beetje chilipoeder en zout. Voeg nu ook de mosselen en visfilets toe en kook ze circa 5 minuten in de soep. Rooster ondertussen het brood. Hak de peterselie fijn.

Serveren

Serveer de soep in een diep bord en maak de soep af met wat Hollandse garnalen,  peterselie en een klontje boter. Serveer met geroosterd brood.  

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker