- Kook de rijst in een pan met ruim kokend water of in de Multicooker.
- Dop de sperziebonen, snijd de paprika en kippendijen in blokjes, snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de appel in stukjes.
- Kook de sperziebonen in een pan met ruim kokend water of in de Multicooker beetgaar.
- Verwarm de olijfolie in de multicooker of een koekenpan. Fruit de ui en knoflook aan totdat deze glazig zien.
- Voeg de komijn, kerrie, paprikapoeder, korianderpoeder, gember en chilivlokken toe en bak kort mee. Voeg wat extra olijfolie toe, indien het mengsel te droog wordt.
- Voeg de paprika aan het kruidenmengsel toe en bak kort mee. Voeg hierna de kip toe en bak kort aan.
- Voeg de stukjes appel en de crème fraîche toe en laat voor 15 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de kip madras met de sperziebonen en de rijst.
Liever geen rijst? Je kunt de kip madras ook serveren met roti-vellen, aardappelen of naanbrood.
0 reacties