De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Romige kip madras

Het recept voor kip madras, een heerlijk romige variant.

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
kip madras

Een recept van

Ben je op zoek naar een recept voor kip madras, zonder pakjes en zakjes? Wij hebben het recept voor een romige variant met frisse appel en kip, zonder toegevoegde kunstmatige hulpstoffen en overbodig suiker en zout. 

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst in een pan met ruim kokend water of in de Multicooker.
  2. Dop de sperziebonen, snijd de paprika en kippendijen in blokjes, snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de appel in stukjes. 
  3. Kook de sperziebonen in een pan met ruim kokend water of in de Multicooker beetgaar.  
  4. Verwarm de olijfolie in de multicooker of een koekenpan. Fruit de ui en knoflook aan totdat deze glazig zien. 
  5. Voeg de komijn, kerrie, paprikapoeder, korianderpoeder, gember en chilivlokken toe en bak kort mee. Voeg wat extra olijfolie toe, indien het mengsel te droog wordt. 
  6. Voeg de paprika aan het kruidenmengsel toe en bak kort mee. Voeg hierna de kip toe en bak kort aan.
  7. Voeg de stukjes appel en de crème fraîche toe en laat voor 15 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de kip madras met de sperziebonen en de rijst. 

Liever geen rijst? Je kunt de kip madras ook serveren met roti-vellen, aardappelen of naanbrood.  

Good to go Multicooker

Geen zin om lang in de keuken te staan? Met deze handige Multicooker van Russell Hobbs tover je de lekkerste gerechten in een handomdraai op tafel. De tool bevat maar liefst 8 veelzijdige kookfuncties dus of je nou een stukje vis met groenten wilt stomen, een makkelijke pasta wilt bereiden of extra wilt uitpakken met één van deze heerlijke curry-gerechten - met de Multicooker kan het allemaal!

Russell Hobbs

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.