Ben je op zoek naar een recept voor kip madras, zonder pakjes en zakjes? Wij hebben het recept voor een romige variant met frisse appel en kip, zonder toegevoegde kunstmatige hulpstoffen en overbodig suiker en zout. 

Ingredienten

4
Personen

Kip madras

  • 300 gr rijst
  • 500 gr kippendij
  • 500 gr sperziebonen
  • 1 puntpaprika
  • 1 (groene) appel
  • 3 knoflooktenen
  • 1 ui
  • 200 gr crème fraîche
  • 1 eetlepel komijn
  • 2 tl kerriepoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1,5 eetlepel korianderpoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • ½ theelepel chilivlokken
  • peper en zout
  • olijfolie

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Kook de rijst.  

Dop de sperziebonen, snijd de paprika en kippendijen in blokjes, snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de appel in stukjes. 

Kook de sperziebonen in een pan met ruim kokend water beetgaar.  

Verwarm de olijfolie in een koekenpan. Fruit de ui en knoflook aan totdat deze glazig zien. 

Voeg de komijn, kerrie, paprikapoeder, korianderpoeder, gember en chilivlokken toe en bak kort mee. Voeg wat extra olijfolie toe, indien het mengsel te droog wordt. 

Voeg de paprika aan het kruidenmengsel toe en bak kort mee. Voeg hierna de kip toe en bak gaar. 

Zodra de kip gaar is, voeg je de stukjes appel en de crème fraîche toe aan het mengsel. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de kip madras met de sperziebonen en de rijst. 

Liever geen rijst? Je kunt de kip madras ook serveren met roti-vellen, aardappelen of naanbrood.  

Geef je waardering

kip madras