1. Leg de wraps klaar. Maak ze eventueel zelf door alle ingrediënten voor het deeg door elkaar te mengen en tot een soepel deeg te kneden. Vorm een bal en leg deze in een kom. Dek af met een vochtig gemaakte schone doek en laat een uurtje rijzen op kamertemperatuur.
2. Doe het gehakt in de kom van de keukenmachine met de tomatenpuree, gepelde tomaat en paprikapoeder. Pel en snipper de ui en voeg erbij. Snijd de munt, peterselie en peper fijn en voeg toe. Maal en voeg 50 ml water toe.
3. Verwarm de oven voor op 275˚C. Verdeel het deeg in 4 bolletjes en rol op een met bloem bestoven werkblad uit tot dunne ronde bodems. Leg op de met bakpapier beklede bakplaat en smeer het gehaktmengsel erover.
4. Optioneel kip döner: Snijd de kiprollade in repen en bak ze in een scheut olie mooi bruin. Voeg de dönerkruiden toe.
5. Snijd de ijsbergsla in ragfijne reepjes. Snijd de tomaten in vieren en vervolgens in repen. Pel en snijd de rode ui in fijne reepjes en de komkommer in dunne plakjes.
6. Bak de pizza’s 4 minuten in de hete oven. Beleg als je de döner variant maakt de pizza met kipdöner en 2 plakken kaas en plaats nog 1-2 minuten in de oven (zodat de pizza nog zacht is en je hem nog kunt oprollen). Bak de klassieke variant ook nog 1-2 minuten voor je hem gaat beleggen.
7. Beleg de pizza’s met sla, tomaat, rode ui, komkommer en saus. Rol op in een stuk aluminiumfolie en eet op.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
0 reacties