Miljuschka Witzenhausen

Ingredienten

8
Personen

  • 2 sinaasappels
  • 250 g bloem
  • 60 g amandelmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 3 eieren
  • 125 ml extra vergine olijfolie
  • 100 ml melk
  • 5-6 rijpe vijgen
  • 1 el vloeibare honing

Extra nodig

  • handmixer
  • taartrooster

Bereidingswijze

Totale tijd: 2 uur en 15 minuten

1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een cakevorm met bakpapier. Rasp de schil van de sinaasappels en pers ze uit.

2. Meng de bloem, de kristalsuiker, het amandelmeel, het bakpoeder en de kaneel door elkaar in een kom.

3. Klop de eieren met een handmixer in een aparte kom schuimig. Roer de olijfolie, melk, de sinaasappelrasp en het -sap erdoor. Schud het bloemmengsel in 3 delen erbij en klop tussendoor steeds goed.

4. Schraap het cakebeslag in de cakevorm en bak 40 minuten. Snijd intussen de vijgen doormidden.

5. Haal de cake uit de oven en laat de oven aanstaan. Duw de vijgen in de bovenkant van de cake. Maak indien nodig hier en daar met een mes een kleine inkeping in de cake. Druppel de honing eroverheen.

6. Zet de cake terug in de oven en bak nog 20 minuten, of tot een houten prikker, die je in het midden van de cake steekt, er schoon uitkomt.

7. Laat 15 minuten in de vorm afkoelen en zet dan op een taartrooster. Serveer de cake warm of afgekoeld in plakken.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

Geef je waardering

207
Vijgen-sinaasappelcake