De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Vijgen-sinaasappelcake

Zin om te bakken? Dan is deze vijgen-sinaasappelcake net wat voor jou.

135 MIN
Vijgen-sinaasappelcake
Miljuschka Witzenhausen

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een cakevorm met bakpapier. Rasp de schil van de sinaasappels en pers ze uit.

2. Meng de bloem, de kristalsuiker, het amandelmeel, het bakpoeder en de kaneel door elkaar in een kom.

3. Klop de eieren met een handmixer in een aparte kom schuimig. Roer de olijfolie, melk, de sinaasappelrasp en het -sap erdoor. Schud het bloemmengsel in 3 delen erbij en klop tussendoor steeds goed.

4. Schraap het cakebeslag in de cakevorm en bak 40 minuten. Snijd intussen de vijgen doormidden.

5. Haal de cake uit de oven en laat de oven aanstaan. Duw de vijgen in de bovenkant van de cake. Maak indien nodig hier en daar met een mes een kleine inkeping in de cake. Druppel de honing eroverheen.

6. Zet de cake terug in de oven en bak nog 20 minuten, of tot een houten prikker, die je in het midden van de cake steekt, er schoon uitkomt.

7. Laat 15 minuten in de vorm afkoelen en zet dan op een taartrooster. Serveer de cake warm of afgekoeld in plakken.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

Vanaf 4 januari geven wij, 24Kitchen, samen met AD Koken & Eten antwoord op de meestgestelde vraag: ‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker