1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Snijd de tortilla's in kwarten, bestrijk ze met een keukenkwastje licht met 1 eetlepel olijfolie, bestrooi met zout en leg op de bakplaat. Zorg dat de stukken tortilla elkaar niet overlappen.
3. Rooster de tortillapunten in 15 minuten in de oven bruin (draai ze halverwege om).
4. Verwijder het vel van de makreelfilet en trek de makreelfilet met 2 vorken in vlokken. Snijd de bieten in kleine stukjes en meng in een kom met de vis.
5. Pel en snipper de rode ui, voeg bij de vis.
6. Rasp de schil van 1 limoen boven de kom. Snijd de limoen in vieren en pers een partje uit boven de vis. Meng en breng op smaak met zout en peper.
7. Meng een kneepje limoensap door de mayonaise. Snijd de avocado’s in plakjes, besprenkel met limoensap, bestrooi met zout en peper.
8. Bestrijk de tortillapunten met de limoenmayonaise. Beleg met avocado en schep er een forse eetlepel van het makreelmengsel op.
9. Serveer de tostada's op een grote schaal of verdeeld over borden. Bestrooi met blaadjes koriander.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag? >
0 reacties