De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

haasmedaillons

De haasmedaillon is voor ons een van het lekkerste stukjes vlees op deze aardbol. En daar mag extra van genoten worden met dit heerlijke recept!

Haasmedaillons

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

De haasmedaillon is voor ons een van het lekkerste stukjes vlees op deze aardbol. En daar mag extra van genoten worden met dit heerlijke recept!

Bereidingswijze

Laat het vlees minimaal een half uur maar liever een uur op kamertemperatuur komen voordat je gaat bakken. 

Van de haas worden de rugfilets en het haasje gebakken net als een biefstuk. Om te voorkomen dat het dunnere deel van de filet te ver doorgebakken wordt, rol je de filets op vanaf het dunne naar het dikkere deel. De opgerolde filets bind je dan vast met slagers- of keukentouw.  

Dep het vlees goed droog. Verhit de boter en de olie in een pan en laat de boter uit bruisen. Bestrooi het vlees met zout en peper en bak de medaillons 2 minuten aan elke kant. Voeg tijdens het bakken het takje rozemarijn en geplet knoflook teentje toe. Schep tijdens het bakken de boter over de medaillons heen zodat de smaak van de boter goed in het vlees trekt.  

Pak de medaillons na het bakken in met aluminiumfolie. Laat het vlees hierin 10 minuten rusten op een plaats waar het een beetje warm blijft, maar niet in een te warme oven! (niet warmer dan 40 tot 50 °C). Het vlees zal dan heel zachtjes verder garen, lekker sappig blijven en mooi gelijkmatig van kleur worden. 

Maak tijdens het rusten de borden al op kunnen maken. Knip voor het opdienen de touwtjes door met een schaar en snijd de medaillons met een groot scherp mes horizontaal doormidden. Op deze manier serveer je per persoon twee mooie rosé gebakken haasmedaillons. 

TIP van Rudolph: 
De zelfgemaakte wildjus met een scheutje rode port is hier heerlijk bij! Ook lekker met klassieke garnituren zoals rode kool, spruitjes, stoofpeertjes, cranberrycompote en gepofte kastanjes. 

Wil je de rest van de recepten van 24Kitchen Feestdagen met Rudolph zien? Check snel dit handige overzicht > Bekijk

Kerst brengt altijd veel stress met zich mee, vooral het kerstdiner zorgt voor klotsende oksels. Dit jaar biedt Rudolph de oplossing zodat jij optimaal kan genieten van de komende feestdagen.

 

Feestdagen met Rudolph

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker