Gevulde eieren: de basis
Stap 1:
Breng de eieren in een pan met water aan de kook. Kook de eieren op het moment dat het water kookt 8 minuten. Giet de eieren af, laat ze schrikken in koud water en pel de eieren.
Stap 2:
Halveer de eieren en lepel het eigeel er voorzichtig uit. Prak het eigeel fijn met een vork, meng de mayonaise en de mosterd erdoor en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Stap 3:
Snijd de bieslook heel fijn en meng door de basis voor de gevulde eieren.
Stap 4:
Verdeel de basis voor de gevulde eieren in drie gelijke porties en verdeel het gekookte eiwit over een feestelijk bord.
Gevulde eieren met gerookte zalm
Stap 1:
Schil en snijd de bleekselderij in hele fijne blokjes. Snijd de augurk in hele fijne blokjes.
Stap 2:
Meng de bleekselderij en augurk door een derde van de basis.
Stap 3:
Schep de vulling in een spuitzak met gekarteld spuitmondje en spuit toefjes vulling in 4 uitgeholde eiwitten. Verdeel de gerookte zalm erover.
Gevulde eieren met parmaham
Stap 1:
Bak de parmaham krokant in een droge koekenpan. Laat uitlekken en afkoelen op keukenpapier.
Stap 2:
Snijd de zongedroogde tomaatjes fijn en door een derde van de basis.
Stap 3:
Schep de vulling in een spuitzak met gekarteld spuitmondje en spuit toefjes vulling in 4 uitgeholde eiwitten. Steek er de krokante parmaham in en garneer met wat kappertjes.
Gevulde eieren met mierikswortel
Stap 1:
Meng de mierikswortelpuree door een derde van de vulling.
Stap 2:
Schep de vulling in een spuitzak met gekarteld spuitmondje en spuit toefjes vulling in 4 uitgeholde eiwitten.
Stap 3:
Garneer met een toefje tuinkers en cayennepeper.
> Zoek je ideeën voor meer lekkere borrelhapjes? Bekijk ze dan hier!
> Meer inspiratie voor bij het paasontbijt vind je hier.
Laat hier je reactie achter