De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Drie soorten gevulde eieren

Gevulde eieren doen het goed bij de borrel (of tijdens de feestdagen)! Je maakt het basisrecept met 24Kitchen, plus drie heerlijke - en makkelijke - vullingen.

30 MIN
gevulde eieren

Gevulde eieren maken een comeback! Generaties voor ons wisten het al: goed gevulde eieren zijn een razend simpel maar o-zo lekker hapje bij de borrel of tijdens de kerstdagen. Wil je weten hoe je zelf gevulde eieren kunt maken? 24Kitchen's chef Hugo deelt het klassieke basisrecept én drie (nieuwe) manieren om ze te vullen. Eitje!

Hugo Kennis

Bereidingswijze

Gevulde eieren: de basis

  1. Breng de eieren in een pan met water aan de kook. Kook de eieren op het moment dat het water kookt 8 minuten.

  2. Giet de eieren af, laat ze schrikken in koud water en pel de eieren.

  3. Halveer de eieren en lepel het eigeel er voorzichtig uit.

  4. Prak het eigeel fijn met een vork, meng de mayonaise en de mosterd erdoor en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

  5. Snijd de bieslook fijn en meng door de basis voor de gevulde eieren.

  6. Verdeel de basis voor de gevulde eieren in drie gelijke porties en verdeel het gekookte eiwit over een feestelijk bord.

Gevulde eieren met gerookte zalm

  1. Schil en snijd de bleekselderij in hele fijne blokjes. Snijd de augurk in hele fijne blokjes.
  2. Meng de bleekselderij en augurk door een derde van de basis.
  3. Schep de vulling in een spuitzak met gekarteld spuitmondje en spuit toefjes vulling in 4 uitgeholde eiwitten.
  4. Verdeel de gerookte zalm erover.

Gevulde eieren met parmaham

  1. Bak de parmaham krokant in een droge koekenpan. Laat uitlekken en afkoelen op keukenpapier.
  2. Snijd de zongedroogde tomaatjes fijn en meng door een derde van de basis.
  3. Schep de vulling in een spuitzak met gekarteld spuitmondje en spuit toefjes vulling in 4 uitgeholde eiwitten.
  4. Steek er de krokante parmaham in en garneer met wat kappertjes.

Gevulde eieren met mierikswortel

  1. Meng de mierikswortelpuree door een derde van de vulling.

  2. Schep de vulling in een spuitzak met gekarteld spuitmondje en spuit toefjes vulling in 4 uitgeholde eiwitten.

  3. Garneer met een toefje tuinkers en cayennepeper.

> Zoek je ideeën voor meer lekkere borrelhapjes? Bekijk ze dan hier!

Wie kent ze niet. De klassieke gevulde eieren - of ook wel mimosa-eieren: een hardgekookt ei, doormidden gesneden en op de plaats van het eigeel een vulling van dooier, boter, room, kerrie, zout en peper. Goed nieuws voor de liefhebber: gevulde eieren zijn terug op de borrelplank! 

Hoe maak je gevulde eieren?

Kook de eieren in ruim kokend water in 8 minuten hard. Laat ze schrikken onder koud water en pel ze. Neem een scherp mes en halveer de eieren (in de lengte). Lepel het eigeel voorzichtig uit het eiwit. Hak de bieslook fijn. Meng met een vork het eigeel, bieslook, mayonaise en mosterd door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Schep het mengsel in een spuitzak en vul er de halve eiwitten mee. Eet smakelijk!

Hoe lang moeten eieren koken voor gevulde eieren?

Kook de eieren op het moment dat het water kookt 8 minuten.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker