Gevulde eieren: de basis
-
Breng de eieren in een pan met water aan de kook. Kook de eieren op het moment dat het water kookt 8 minuten.
-
Giet de eieren af, laat ze schrikken in koud water en pel de eieren.
-
Halveer de eieren en lepel het eigeel er voorzichtig uit.
-
Prak het eigeel fijn met een vork, meng de mayonaise en de mosterd erdoor en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
-
Snijd de bieslook fijn en meng door de basis voor de gevulde eieren.
-
Verdeel de basis voor de gevulde eieren in drie gelijke porties en verdeel het gekookte eiwit over een feestelijk bord.
Gevulde eieren met gerookte zalm
- Schil en snijd de bleekselderij in hele fijne blokjes. Snijd de augurk in hele fijne blokjes.
- Meng de bleekselderij en augurk door een derde van de basis.
- Schep de vulling in een spuitzak met gekarteld spuitmondje en spuit toefjes vulling in 4 uitgeholde eiwitten.
- Verdeel de gerookte zalm erover.
Gevulde eieren met parmaham
- Bak de parmaham krokant in een droge koekenpan. Laat uitlekken en afkoelen op keukenpapier.
- Snijd de zongedroogde tomaatjes fijn en meng door een derde van de basis.
- Schep de vulling in een spuitzak met gekarteld spuitmondje en spuit toefjes vulling in 4 uitgeholde eiwitten.
- Steek er de krokante parmaham in en garneer met wat kappertjes.
Gevulde eieren met mierikswortel
-
Meng de mierikswortelpuree door een derde van de vulling.
-
Schep de vulling in een spuitzak met gekarteld spuitmondje en spuit toefjes vulling in 4 uitgeholde eiwitten.
-
Garneer met een toefje tuinkers en cayennepeper.
> Zoek je ideeën voor meer lekkere borrelhapjes? Bekijk ze dan hier!
Meld je aan en praat mee