Gevulde eieren maken een comeback! Generaties voor ons wisten het al: goed gevulde eieren zijn een razend simpel maar o-zo lekker hapje bij de borrel op een zomerse dag. Of als verrassingsei tijdens Pasen. Wil je weten hoe je zelf gevulde eieren kunt maken? 24Kitchen's chef Hugo deelt het klassieke basisrecept én drie (nieuwe) manieren om ze te vullen. Eitje!

Hugo Kennis

Wie kent ze niet. De klassieke gevulde eieren - of ook wel mimosa-eieren: een hardgekookt ei, doormidden gesneden en op de plaats van het eigeel een vulling van dooier, boter, room, kerrie, zout en peper. Goed nieuws voor de liefhebber: gevulde eieren zijn terug op de borrelplank! Oer-Hollands, en volgens onderstaand recept geserveerd met een twist. Want de vulling van de klassieke party-snack kan ook anders. Bijvoorbeeld met zalm. Of, voor een beetje pit: mierikswortel.

Hoe maak je gevulde eieren?

Maar hoe maak je ze dan, die gevulde eieren? Eenvoudiger kan het bijna niet. Het enige wat je nodig hebt:

Verder legt Hugo het in onderstaand basisrecept en bovenstaande video stap voor stap uit hoe jij het perfecte gevulde eitje serveert.

Tips:

  • Wil je de gevulde eieren een dag van tevoren maken? Besprenkel ze dan even met wat citroen om te voorkomen dat ze verkleuren.
  • Wil je de vulling mooi in het midden hebben? Keer de eierdoos af en toe om nadat je ze gekocht hebt. Zo zakt de dooier niet naar onderen.

Hier vind je het basisrecept voor gevulde eieren én 3 vullingen:

Ingredienten

4
Personen

Basis gevulde eieren

  • 6 eieren
  • 1 el mayonaise
  • 1 tl gladde mosterd
  • 1 bos bieslook

Gevulde eieren met gerookte zalm

  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 augurk
  • 50 g gerookte zalm

Gevulde eieren met parmaham

  • 50 g parmaham
  • 2 zongedroogde tomaatjes
  • 1 tl kappertjes

Gevulde eieren met mierikswortel

  • 1 tl mierikswortelpuree
  • 1 bakje tuinkers
  • cayennepeper

Extra nodig:

  • spuitzak met gekarteld spuitmondje
  • keukenpapier

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Gevulde eieren: de basis

Stap 1:

Breng de eieren in een pan met water aan de kook. Kook de eieren op het moment dat het water kookt 8 minuten. Giet de eieren af, laat ze schrikken in koud water en pel de eieren.

Stap 2:

Halveer de eieren en lepel het eigeel er voorzichtig uit. Prak het eigeel fijn met een vork, meng de mayonaise en de mosterd erdoor en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Stap 3:

Snijd de bieslook heel fijn en meng door de basis voor de gevulde eieren.

Stap 4:

Verdeel de basis voor de gevulde eieren in drie gelijke porties en verdeel het gekookte eiwit over een feestelijk bord.

Gevulde eieren met gerookte zalm

Stap 1:

Schil en snijd de bleekselderij in hele fijne blokjes. Snijd de augurk in hele fijne blokjes.

Stap 2:

Meng de bleekselderij en augurk door een derde van de basis.

Stap 3:

Schep de vulling in een spuitzak met gekarteld spuitmondje en spuit toefjes vulling in 4 uitgeholde eiwitten. Verdeel de gerookte zalm erover.

Gevulde eieren met parmaham

Stap 1:

Bak de parmaham krokant in een droge koekenpan. Laat uitlekken en afkoelen op keukenpapier.

Stap 2:

Snijd de zongedroogde tomaatjes fijn en door een derde van de basis.

Stap 3:

Schep de vulling in een spuitzak met gekarteld spuitmondje en spuit toefjes vulling in 4 uitgeholde eiwitten. Steek er de krokante parmaham in en garneer met wat kappertjes.

Gevulde eieren met mierikswortel

Stap 1:

Meng de mierikswortelpuree door een derde van de vulling.

Stap 2:

Schep de vulling in een spuitzak met gekarteld spuitmondje en spuit toefjes vulling in 4 uitgeholde eiwitten.

Stap 3:

Garneer met een toefje tuinkers en cayennepeper.

> Zoek je ideeën voor meer lekkere borrelhapjes? Bekijk ze dan hier!

> Meer inspiratie voor bij het paasontbijt vind je hier.

 

Geef je waardering

1372
gevulde eieren