De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

drie soorten worstenbroodjes

Worstenbroodjes zijn een razend simpel maar o-zo lekker hapje bij de borrel. Wil je weten hoe je zelf worstenbroodjes kunt maken? 24Kitchen's chef Perry deelt maar liefst drie verschillende recepten. Eet smakelijk!

10 min voorbereidingstijd
40 min (voor)bereidingstijd
worstenbroodjes

Een recept van

Perry de Man

Perry De Man

"Kan jij ook nooit kiezen welk soort worstenbroodje je het lekkerst vindt? Wij maken gewoon meerdere versies! Een klassiek, Indische en vegetarisch worstenbroodje."

Bereidingswijze

Deeg 

  1. Splits het ei. Meng alle ingrediënten, behalve de eidooier, in een kom en kneed tot een soepel deeg. De dooier gebruik je later om de broodjes te bestrijken. 

  2. Verdeel het deeg over 10 bollen en laat afgedekt 20 minuten rijzen.  

    Deze hoeveelheid is bedoeld voor 10 stuks van slechts één van de soorten worstenbroodjes. 

Klassiek worstenbroodjes 

  1. Verwarm de oven op 185 °C en volg het recept voor de broodjes. 

  2. Voeg de nootmuskaat, mosterd, paneermeel en peper en zout toe aan het gehakt en kneed tot een geheel. 

  3. Vorm worsten uit het gehaktmengsel. Rol de bollen deeg uit tot ovalen. Plaats de worsten in het deeg en vouw dicht. Bestrijk met het eigeel. 

  4. Bak de broodjes in circa 20 minuten goudbruin. 

Indische worstenbroodjes 

  1. Verwarm de oven op 185 °C en volg het recept voor de broodjes. 

  2. Snijd de rode peper, lente-ui, limoen blad, rawit, knoflook, peterselie en citroengras fijn. 

  3. Meng het kipgehakt samen met de sojasaus, rode peper, lente ui, limoen blad, rawit, knoflook, peterselie, citroengras, trassi, komijn, korianderpoeder, gemberpoeder, ketjap en paneermeel. Breng op smaak met peper en zout. Kneed tot een geheel. 

  4. Vorm worsten uit het gehaktmengsel. Rol de bollen deeg uit tot ovalen. Plaats de worsten in het deeg en vouw dicht. Bestrijk met het eigeel en verdeel de sesamzaadjes over de broodjes. 

  5. Bak de broodjes in circa 20 minuten goudbruin. 

Stappenplan

  1. Verwarm de oven op 185 °C en volg het recept voor de broodjes. 

  2. Pel en snijd de ui in grove stukken. Pel de knoflook en snijd fijn. Snijd de groene peper in ringen. Snipper de koriander en bladpeterselie fijn. 

  3. Meng de kikkererwten samen met de ui, knoflook, groene peper, verse kruiden, korianderzaad, komijnzaad, kardemom en het sap van een halve citroen in een keukenmixer. Breng op smaak met peper en zout. 

  4. Vorm worsten van het mengsel. Rol de bollen deeg uit tot ovalen. Plaats de worsten in het deeg en vouw dicht. Bestrijk met eigeel. 

  5. Bak de broodjes in circa 20 minuten goudbruin. 

In dit programma biechten bekende Nederlanders waaronder Dan Karaty, Sergio Vyent en Shirma Rouse hun geheime eetgewoontes op aan 24Kitchen-chef Perry de Man en bereiden ze samen een culinaire versie van hun favoriete gerecht. 

 

guilty pleasures

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

Alleen de klassieke gemaakt , lekker simpel en ze smaken heerlijk.
Chris Vijge
07-10-2023

Ook lekker