Worstenbroodjes zijn een razend simpel maar o-zo lekker hapje bij de borrel. Wil je weten hoe je zelf worstenbroodjes kunt maken? 24Kitchen's chef Perry deelt maar liefst drie verschillende recepten. Eet smakelijk!

Perry de Man

Ingredienten

10
Porties

Deeg

  • 400 g tarwebloem
  • 200 ml volle melk
  • 115 g roomboter
  • 1 theelepel kristalsuiker
  • 1 ei
  • 1 zakje gedroogde gist
  • zout

Klassieke worstenbroodjes

  • 200 g half-om-half gehakt
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 2 theelepel mosterd
  • 50 g paneermeel
  • peper en zout

Indische worstenbroodjes

  • 3 lente-uien
  • 2 limoenblad
  • 1/2 rawit
  • 1/2 teen knoflook
  • 1/2 bos bladselderij
  • 2 cm citroengras
  • 200 g kipgehakt
  • 1/2 blok trassi
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel korianderzaad
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 eetlepel ketjap
  • 1 eetlepel paneermeel
  • 1 ei
  • sesamzaadjes
  • peper en zout

Vegetarische worstenbroodjes

  • 1 (rode) ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 groene peper
  • 200 g kikkererwten
  • 1/2 bos bladpeterselie
  • 1/2 bos koriander
  • 1 eetlepel korianderzaad
  • 1 eetlepel komijnzaad
  • 1 theelepel kardemom
  • 1/2 Citroen (sap en rasp)
  • peper en zout
  • olie

Bereidingswijze

50 minuten

Deeg 

Stap 1: 
Splits het ei. Meng alle ingrediënten, behalve de eidooier, in een kom en kneed tot een soepel deeg. De dooier gebruik je later om de broodjes te bestrijken. 

Stap 2: 
Verdeel het deeg over 10 bollen en laat afgedekt 20 minuten rijzen.  

Let op!  
Deze hoeveelheid is bedoeld voor 10 stuks van slechts één van de soorten worstenbroodjes. 

Klassiek worstenbroodjes 

Stap 1: 
Verwarm de oven op 185 °C en volg het recept voor de broodjes. 

Stap 2: 
Voeg de nootmuskaat, mosterd, paneermeel en peper en zout toe aan het gehakt en kneed tot een geheel. 

Stap 3: 
Vorm worsten uit het gehaktmengsel. Rol de bollen deeg uit tot ovalen. Plaats de worsten in het deeg en vouw dicht. Bestrijk met het eigeel. 

Stap 4: 
Bak de broodjes in circa 20 minuten goudbruin. 

Indische worstenbroodjes 

Stap 1: 
Verwarm de oven op 185 °C en volg het recept voor de broodjes. 

Stap 2: 
Snijd de rode peper, lente-ui, limoen blad, rawit, knoflook, peterselie en citroengras fijn. 

Stap 3: 
Meng het kipgehakt samen met de sojasaus, rode peper, lente ui, limoen blad, rawit, knoflook, peterselie, citroengras, trassi, komijn, korianderpoeder, gemberpoeder, ketjap en paneermeel. Breng op smaak met peper en zout. Kneed tot een geheel. 

Stap 4: 
Vorm worsten uit het gehaktmengsel. Rol de bollen deeg uit tot ovalen. Plaats de worsten in het deeg en vouw dicht. Bestrijk met het eigeel en verdeel de sesamzaadjes over de broodjes. 

Stap 5: 
Bak de broodjes in circa 20 minuten goudbruin. 

Vegetarische worstenbroodjes 

Stap 1: 
Verwarm de oven op 185 °C en volg het recept voor de broodjes. 

Stap 2: 
Pel en snijd de ui in grove stukken. Pel de knoflook en snijd fijn. Snijd de groene peper in ringen. Snipper de koriander en bladpeterselie fijn. 

Stap 3: 
Meng de kikkererwten samen met de ui, knoflook, groene peper, verse kruiden, korianderzaad, komijnzaad, kardemom en het sap van een halve citroen in een keukenmixer. Breng op smaak met peper en zout. 

Stap 4: 
Vorm worsten van het mengsel. Rol de bollen deeg uit tot ovalen. Plaats de worsten in het deeg en vouw dicht. Bestrijk met eigeel. 

Stap 5: 
Bak de broodjes in circa 20 minuten goudbruin. 

ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN UIT GUILTY PLEASURES  

Geef je waardering

worstenbroodjes
worstenbroodjes