De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

spaanse tortilla met chorizo

Wat Eten We Vandaag? Deze overheerlijke Spaanse tortilla met chorizo natuurlijk! Makkelijk en echt superlekker.

Spaanse tortilla met chorizo

Een recept van

Job en Perry

Miniatuurvoorbeeld

"Een heerlijk gerecht waar je altijd goed mee zit. Vul het met ingrediënten naar keuze of met wat je nog in de koelkast hebt liggen.'

Bereidingswijze

  1. ​​​​​​Snijd de aardappelen in de lengte. Snipper de uien en snijd de chorizo. Bak de aardappelen met de uien en chorizo uit. Gebruik hierbij een ruime hoeveelheid olijfolie.   

  2. Breek de eieren in een ruime kom, klop ze los en breng op smaak met een beetje zout en peper. Voeg de aardappels, chorizo en ui toe aan de kom met ei.

  3. Veeg de pan schoon met een stukje keukenpapier en schenk er weer een scheutje olie in. Schenk het aardappelmengsel terug in de pan en bak circa 5 minuten met de deksel op de pan. Gebruik de deksel of een bord om de tortilla om te draaien en bak de andere kant ook circa 5 minuten.

  4. Snij de tortilla in punten

de Spaanse tortilla is een echte snack voor bij de borrel. Benieuwd naar nog meer borrelhapjes? Doe hier inspiratie op!

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

Ik snap niet hoe dit recept in 15 minuten kan worden gemaakt. Aardappelen voorkoken en bakken ben je al 15 minuut mee bezig. Laat staan het 2 x 5 minuten ( minimaal) bakken van de combinatie. Ik ben er uiteindelijk 45 minuten mee bezig geweest.
Onno Hof
10-03-2024

Ook lekker