De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Borrelhapjes

Borrelen en borrelhapjes gaan hand in hand. Waar heb je zin in? Doe hier gerust inspiratie op zodat iedereen versteld staat van jouw lekkere creaties.
Mezze

Chef aan het woord

24Kitchen

24Kitchen logo

"Begin het weekend met een heerlijke borrel! En waar geborreld wordt hóren borrelhapjes bij. Want van drank krijg je honger, spreekt de ervaring. Wij hebben daarom alvast de lekkerste borrelhapjes voor je verzameld."

De állerlekkerste borrelhapjes:

Borrelhapjes

  • Bamischijf met garnalen

    Zelf een bamischijf maken?

    voorbereidingstijd 50 min
    Een recept van Perry de Man
    Perry de Man Brigade
  • Franse preisoep met comté-borrelbrood

    Het is altijd tijd voor een lekkere preisoep. Maak je maaltijd compleet met een makkelijk borrelbrood.

    voorbereidingstijd 30 min
    Een recept van Hugo Kennis
    Hugo Kennis de Brigade
  • Drie soorten worstenbroodjes

    Worstenbroodjes zijn een razend simpel maar o-zo lekker hapje bij de borrel. Wil je weten hoe je zelf worstenbroodjes kunt maken?

    voorbereidingstijd 10 min
    Een recept van Perry de Man
    Perry de Man Brigade
  • Spaanse tortilla met chorizo

    Wat Eten We Vandaag? Deze overheerlijke Spaanse tortilla met chorizo natuurlijk! Makkelijk en echt superlekker.

    voorbereidingstijd 15 min
    Een recept van Job en Perry
    Miniatuurvoorbeeld
  • Nacho-schotel uit de airfryer

    Nacho's uit de Airfryer: heerlijk voor bij de borrel, voor tussendoor, of als snack in de avond. Met dit recept nóg makkelijker. 

    voorbereidingstijd 25 min
    Een recept van Danny Jansen
    Danny Jansen
  • Quiche lorraine met kruidensla

    Altijd lekker en verrassend snel klaar. Quiche jij vandaag ook voor dit gerecht?

    voorbereidingstijd 15 min
    Een recept van Miljuschka Witzenhausen
    miljuschka witzenhausen aan de kust
  • Driekazenborrelplank
    Say cheese! Komijnekaaskoekjes, een rozemarijngeitenkaascrème en zelfgemaakte kaasstengels... Deze driekazenborrelplank is een regelrechte aanrader voor echte kaasliefhebbers. 
    voorbereidingstijd 30 min
    Een recept van Jet van Nieuwkerk
    Jet van Nieuwkerk
  • Pizzettes

    Pizza craving? Wij hebben hét recept om aan je behoeften te voldoen. Kleine hapjes die je makkelijk maakt en zo op tafel zet. 

    voorbereidingstijd 15 min
  • Caponata met gestoofde kabeljauw

    Caponata is een Siciliaans groentegerecht dat vooral bestaat uit aubergine. Herkenbaar door zijn zoetzure smaak.

    voorbereidingstijd 40 min
    Een recept van Jet van Nieuwkerk
    Jet van Nieuwkerk

Lees meer

Hapjes maken

Houd je overdag een borrel, dan is het slim om een salade of pan soep achter de hand te houden, voor wanneer de grote honger toeslaat. Een goede gegadigde hiervoor is de Franse preisoep met borrelbrood. Ben je echt alleen maar aan het borrelen (bijvoorbeeld ‘s avonds wanneer het avondmaal al achter de kiezen is) dan kun je ook de soep weglaten, en alleen het borrelbrood maken als borrelhapje om naast de borrel te schuiven. Een grote quiche Lorraine is ook altijd een goed idee. Altijd geliefd. 

De Italiaanse en Spaanse keuken hebben altijd een keur aan borrelhapjes paraat. Neem nou de Spaanse  met onder andere krokante kippenvleugels, inktvisringen, gefrituurde inktvisringen en witte bonenstoof. De Fransen kunnen er ook wat van als het om borrelhapjes gaat, zo laat hun kaasplank wel zien. Een twist hiervan is de fondue van camembert met vijgensalade. Die zet je gewoon op tafel, zodat iedereen erin kan dippen. 

Gezonde borrelhapjes

Alleen... die tapas en kazen zijn niet altijd de meest gezonde optie. Wil je op de gezondere toer, dan heeft Wat Eten We Vandaag-heldin Jet een recept van Siciliaanse Caponata, die je heel goed als borrelhapje op tafel kunt zetten. Hier komt vooral veel groente aan te pas, een stuk kabeljauw en ciabatta om de caponata mee te dippen. 

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.