De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Borrelhapjes

Mezze

Hapjes maken

Houd je overdag een borrel, dan is het slim om een salade of pan soep achter de hand te houden, voor wanneer de grote honger toeslaat. Een goede gegadigde hiervoor is de Franse preisoep met borrelbrood. Ben je echt alleen maar aan het borrelen (bijvoorbeeld ‘s avonds wanneer het avondmaal al achter de kiezen is) dan kun je ook de soep weglaten, en alleen het borrelbrood maken als borrelhapje om naast de borrel te schuiven. Een grote quiche Lorraine is ook altijd een goed idee. Altijd geliefd. 

De Italiaanse en Spaanse keuken hebben altijd een keur aan borrelhapjes paraat. Neem nou de Spaanse  met onder andere krokante kippenvleugels, inktvisringen, gefrituurde inktvisringen en witte bonenstoof. De Fransen kunnen er ook wat van als het om borrelhapjes gaat, zo laat hun kaasplank wel zien. Een twist hiervan is de fondue van camembert met vijgensalade. Die zet je gewoon op tafel, zodat iedereen erin kan dippen. 

Gezonde borrelhapjes

Alleen... die tapas en kazen zijn niet altijd de meest gezonde optie. Wil je op de gezondere toer, dan heeft Wat Eten We Vandaag-heldin Jet een recept van Siciliaanse Caponata, die je heel goed als borrelhapje op tafel kunt zetten. Hier komt vooral veel groente aan te pas, een stuk kabeljauw en ciabatta om de caponata mee te dippen. 

De állerlekkerste borrelhapjes: