Miljuschka Witzenhausen

Ingredienten

4
Personen

  • 3 el boter
  • 1 rol kant-en-klaar deeg voor hartige taart uit de koeling

Vulling

  • 150 g gerookte-ontbijtspekblokjes
  • 300 ml crème fraîche
  • 4 eieren
  • zout en peper
  • nootmuskaatbol

Sla

  • 30-40 ml azijn
  • 2 tl mosterd
  • 100 ml olijfolie
  • 100 g rucola
  • 1 flinke bos gemengde kruiden (bv. kervel, dille, dragon)
  • 75 g walnoten

Extra nodig

  • Quichevorm (22 cm doorsnede)
  • bakpapier
  • blindbakvulling
  • nootmuskaatrasp

Bereidingswijze

Totale tijd: 45 minuten

1. Verwarm de oven voor op 180˚C.

2. Vet de vorm in met boter. Bekleed de ingevette vorm met het deeg. Prik het deeg in met een vork. Doe een stuk bakpapier in de vorm over het deeg en vul met blindbakvulsel. Bak 10 minuten voor in de oven.

3. Bak ondertussen het spek in een droge koekenpan, tot het iets begint te kleuren, maar nog niet krokant is.

4. Klop de crème fraîche los. Roer de eieren erdoor. Breng op smaak met iets zout en peper en ½ tl nootmuskaat.

5. Klop een dressing van mosterd, azijn, olijfolie en breng op smaak met zout en peper.

6. Haal de vormen uit de oven, verwijder het bakpapier en blindbakvulling. Verdeel het spek erover. Schenk het eiermengsel in de vormen en bak de quiche 25-35 minuten in de oven.

7. Rooster de walnoten in een droge koekenpan. Pluk en snijd of scheur de kruidenblaadjes en meng met de sla. Meng de dressing met de sla, hak de walnoten en bestrooi de salade ermee.

8. Serveer de quiche samen met de salade.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

Geef je waardering

181
Quiche lorraine met kruidensla
 Quiche Lorraine met kruidensla