De voordelen van een 24K account

 • Recepten bewaren
 • Exclusieve content en aanbiedingen
 • Gratis e-books

driekazenborrelplank

Say cheese! Komijnekaaskoekjes, een rozemarijngeitenkaascrème en zelfgemaakte kaasstengels... Deze driekazenborrelplank is een regelrechte aanrader voor echte kaasliefhebbers. 

30 min kooktijd
Driekazenborrelplank

Een recept van

Jet van Nieuwkerk

Jet van Nieuwkerk

Say cheese! Komijnekaaskoekjes, een rozemarijngeitenkaascrème en zelfgemaakte kaasstengels... Deze driekazenborrelplank is een regelrechte aanrader voor echte kaasliefhebbers. 

Bereidingswijze

 1. Verwarm de oven voor op 180˚C.
   
 2. Rasp de kaas voor de kaaskoekjes. Doe de kaas, boter, de helft van de melk, de bloem en een snuf/draai zout in de kom van de keukenmachine en draai tot een deeg. Voeg de laatste melk erbij en meng.
   
 3. Bestuif het werkblad met bloem en druk het deeg uit tot een lap van ½ cm dik.
   
 4. Snijd vierkantjes uit het deeg en leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat. Bak circa 15 minuten in de voorverwarmde oven.
   
 5. Ris de naalden van de rozemarijntak en hak heel fijn (mooie zachte rozemarijn kan je met tak en al gebruiken).
   
 6. Doe de geitenkaas met 1 el rozemarijn, 1-2 el water en een draai peper in de kom van de staafmixer en maal tot een gladde puree. Doe over in een kommetje. Strooi de overige rozemarijn erover.
   
 7. Snijd de worteltjes van de radijzen, maar laat (voor het oog) een deel van de steel en evt. ook het blad eraan. Halveer of snijd in kwarten. Doe in een kommetje.
   
 8. Snijd de kaas in 12 repen van ½ x ½ x 12 cm (of hoe breed je stuk kaas is). Snijd het filodeeg in 24 vierkanten die 3 cm langer zijn dan de kaasrepen. Leg 2 vierkanten op elkaar, zodat je 12 porties hebt. Bestrijk het deeg met olie. Leg de kaas erop. Vouw de korte zijkanten over de kaas heen en rol op, zodat de kaas stevig verpakt is. “Plak” de randen evt. vast met een beetje olie.
   
 9. Verhit een laag olie in een koekenpan en bak de kaasstengels in porties in 40-60 seconden rondom goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Leg op een bord.
   
 10. Neem een grote plank en zet de rozemarijngeitenkaascrème, radijzen, toastjes, kaasstengels en een kommetje chilisaus erop. Leg tot slot de kaaskoekjes erbij.

  Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker