De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Caponata met gestoofde kabeljauw

Caponata is een Siciliaans groentegerecht dat vooral bestaat uit aubergine. Herkenbaar door zijn zoetzure smaak.

40 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Caponata met gestoofde kabeljauw

Een recept van

Jet van Nieuwkerk

Jet van Nieuwkerk

Caponata is een gerecht uit het Italiaanse Sicilië. Alhoewel het misschien wel heel spannend klinkt, kan je het gerechtje het beste omschrijven als een groentegerecht dat vooral bestaat uit aubergine. Uniek door zijn herkenbare zoetzure smaak.

Bereidingswijze

1. Snijd de aubergines in blokjes. Verhit een scheut olijfolie in een hapjespan of braadpan en bak de aubergines in porties bruin.

2. Pel, halveer en snijd de rode uien in halve ringen.

3. Verhit een scheut olie in de pan en bak de uien.

4. Snijd het kapje van de tomaten en snijd de tomaten in stukjes. Voeg ze toe.

5. Snijd ondertussen de bleekselderij in halve maantjes. Bewaar het blad.

6. Voeg de bleekselderij toe. Pel en snijd de knoflook in plakjes en voeg ook toe. Bak al omscheppend een paar minuten.

7. Hak de olijven en kappertjes grof en voeg toe. Verwarm, proef en breng op smaak met zout en peper. Voeg de aubergine toe aan de pan, gevolgd door de rodewijnazijn.

8. Draai het vuur laag. Bestrooi de kabeljauwfilets met zout en peper en leg ze op de caponata in de pan. Dek af en laat de vis circa 10 minuten garen.

9. Rooster ondertussen de pijnboompitten lichtbruin in een droge koekenpan. Doe de pijnboompitten meteen in een bakje, zodat ze niet doorgaren. Snijd het brood in schuine plakken.

10.Schep de kabeljauw met caponata in diepe borden. Bestrooi met pijnboompitten en bladselderij en druppel er nog wat olijfolie overheen. Breng eventueel nog op smaak met zout en peper. Geef er de ciabatta bij.

TIP: Caponata hoort zoetzuur te smaken. Proef en voeg evt. nog een schepje suiker toe aan het gerecht.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

2 reacties

Dit gerecht voor het eerst gemaakt. Ik houdt niet van olijven dus die gaan er ook niet in. Ik zou wel willen weten of er een alternatief voor is.
Al met al vonden wij het erg lekker.
Herman Uijthof
26-07-2025
Hi!

Wat leuk om te horen dat je het recept zo lekker vindt. Je zou de olijven in dit recept kunnen vervangen door zongedroogde tomaten. Dan heb je ongeveer dezelfde ziltige smaak.

Groeten,
Team-24Kitchen
24 kitchen
28-07-2025

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.