De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Pittige Bloemkool-nuggets

Op zoek naar een gezondere snack? Wij hebben 'm voor je! Deze vegetarische nuggets zorgen voor een nieuwe waardering voor de bloemkool.

25 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Pittige Bloemkoolnuggets

Een recept van

24Kitchen

24Kitchen logo

"Deze pittige bloemkoolnuggets zijn supermakkelijk om zelf thuis te maken. De gezonde snack krijgt een heerlijke smaak door de verschillende kruiden die worden gebruikt."

Bereidingswijze

Pittige Bloemkool-nuggets

  1. Doe de chilisaus, boter en bruine basterdsuiker (en eventueel chilipoeder) in een steelpan. Breng aan de kook en laat ongeveer 1 minuut bubbelen. Haal van het vuur en zet opzij.

  2. Maak de bloemkool schoon en snij in roosjes.

  3. Voeg de maizena, 100ml water, uienpoeder en een snuf zout toe aan een kom. Roer goed door tot er een dun beslag ontstaat. Doe het panko broodkruim in een andere kom.

  4. Verwarm de frituur voor op 170°C. Haal de bloemkoolroosjes door het maizena beslag en paneer ze dan met het panko broodkruim. Frituur de bloemkoolroosjes tot ze goudbruin zijn en laat ze dan uitlekken op wat keukenpapier.

  5. Maak de dipsaus door de mayonaise, griekse yoghurt te mengen met de gedroogde peterselie en een suf zout.

  6. Verhit de chilisaus kort tot hij warm is. Doe de gefrituurde nuggets in een kom en giet hier de warme chilisaus overheen. Schep om tot de nuggets bedekt zijn. Serveer met de dipsaus.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.