Vegetarisch barbecueën wordt steeds populairder. Deze gegrilde groene asperges met burrata zijn gegarandeerd een hit als je ze op tafel zet. 

Job en Perry

Ingredienten

2
Personen

  • 500 g groene asperges
  • olijfolie
  • 1 focaccia
  • 50 g hazelnoten
  • zout en peper
  • 2 bollen burrata

Dressing

  • 1 bos basilicum
  • 1 sinaasappel
  • 1 citroen
  • 1
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • 150 g Parmezaanse kaas
  • 200-250 ml olijfolie

Extra nodig

  • barbecue met deksel
  • rasp

Bereidingswijze

Totale tijd: 35 minuten

1. Steek de barbecue aan.

2. Snijd een stukje van de onderkant van de asperges. Wrijf de asperges in met een klein scheutje olie. Leg ze circa 8 minuten op de barbecue.

3. Besproei of besprenkel het brood met water en leg bij de asperges op de barbecue. Dek de barbecue af.

4. Doe de hazelnoten in een gietijzeren pannetje en zet op de barbecue. Rooster de noten goudbruin.

5. Snijd de basilicum fijn en doe in een kom.

6. Rasp de schil van de sinaasappel en citroen erboven. Pel en snijd of rasp de knoflook heel fijn. Snijd de rode peper fijn en voeg toe. Rasp de Parmezaanse kaas, voeg toe en schep om.

7. Pers het sap van de sinaasappel en citroen erboven uit. Voeg de olijfolie toe en meng goed.

8. Hak of crush de hazelnoten. Snijd het brood.

9. Leg de asperges op een schaal. Lepel de dressing erover. Pluk de burrata en leg op de asperges. Strooi de hazelnoten erover en breng op smaak met zout en peper. Geef het brood erbij.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

Geef je waardering

1193
Groene asperges met burrata
Groene asperges met burrata