Stappenplan
-
Snijd de boter in blokjes. Pers de citroen uit. Kneed de boter, bloem, citroensap, 1 ei, citroensap en zout tot een samenhangend deeg. Verpak in vershoudfolie en laat in de koelkast rusten tot gebruik.
-
Breek 3 eieren boven een kom. Splits 1 ei en voeg de dooier toe aan de kom. Voeg de suiker, melk en gecondenseerde melk toe en meng goed door.
-
Schenk de vulling boven een kom door een zeef. Herhaal dit twee keer zodat je een glad mengsel hebt.
-
Rol het deeg uit tot een dikte van ca. 0,5 cm en snijd of steek het deeg uit ter grootte van de bakvormpjes.
-
Vet de bakvormpjes in en bekleed met het deeg. Schenk de vulling tot tweederde erin. Bak de Hong Kong Egg Tarts in circa 30 minuten in de oven gaar.
-
Laat de Hong Kong Egg Tarts na het bakken 20 min. afkoelen. Haal vlak voor het serveren uit de vormpjes.
0 reacties