De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Hong Kong style egg tarts

Deze Chinese taartjes van Eveline zijn een dessert die je niet mag missen. Gauw aan de slag!

80 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Eveline's Asian Favourites Hong Kong Style Egg Tarts

Een recept van

Eveline Wu

Eveline Wu

"De Hong Kong egg tarts hebben net als de Portugese pastel de nata een custardvulling. Het verschil zit 'm in de bodem. De bodem van de Chinese variant heeft iets weg van shortbread waar de Portugese van bladerdeeg is gemaakt."

Bereidingswijze

Egg tarts

  1. Verwarm de oven voor op 180°C 

  2. Snijd de boter in blokjes. Pers de citroen uit. Kneed de boter, bloem, citroensap, 1 ei, citroensap en zout tot een samenhangend deeg. Verpak in vershoudfolie en laat in de koelkast rusten tot gebruik.  

  3. Breek 3 eieren boven een kom. Splits 1 ei en voeg de dooier toe aan de kom. Voeg de suiker, melk en gecondenseerde melk toe en meng goed door.

  4. Schenk de vulling boven een kom door een zeef. Herhaal dit twee keer zodat je een glad mengsel hebt.  

  5. Rol het deeg uit tot een dikte van ca. 0,5 cm en snijd of steek het deeg uit ter grootte van de bakvormpjes. 

  6. Vet de bakvormpjes in en bekleed met het deeg. Schenk de vulling tot tweederde erin. Bak de Hong Kong Egg Tarts in circa 30 minuten in de oven gaar.  

  7. Laat de Hong Kong Egg Tarts na het bakken 20 min. afkoelen. Haal vlak voor het serveren uit de vormpjes.

Eveline is terug! En deze keer laat ze zien hoe makkelijk het is om haar favoriete Aziatische gerechten zelf te maken.

 Eveline's Asian favourites

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

2 reacties

Op hoeveel graden worden de taartjes gebakken?
Bettie Neggers
26-11-2024
Hi,

Deze moeten gebakken worden op 180°C.

Groetjes,
Team-24Kitchen
24 kitchen
03-12-2024

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.