De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

hong kong style egg tarts

Deze Chinese taartjes van Eveline zijn een dessert die je niet mag missen. Gauw aan de slag!

80 min (voor)bereidingstijd
Eveline's Asian Favourites Hong Kong Style Egg Tarts

Een recept van

Eveline Wu

Eveline Wu

De Hong Kong egg tarts zullen je misschien doen denken aan de Portugese pastel de nata. Door de knapperige bodem en een zachte custardvulling is de vergelijking niet heel gek. Het verschil zit 'm in de bodem. De bodem van de Chinese variant heeft iets weg van shortbread waar de Portugese van bladerdeeg is gemaakt. 

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Snijd de boter in blokjes. Pers de citroen uit. Kneed de boter, bloem, citroensap, 1 ei, citroensap en zout tot een samenhangend deeg. Verpak in vershoudfolie en laat in de koelkast rusten tot gebruik.  

  2. Breek 3 eieren boven een kom. Splits 1 ei en voeg de dooier toe aan de kom. Voeg de suiker, melk en gecondenseerde melk toe en meng goed door.

  3. Schenk de vulling boven een kom door een zeef. Herhaal dit twee keer zodat je een glad mengsel hebt.  

  4. Rol het deeg uit tot een dikte van ca. 0,5 cm en snijd of steek het deeg uit ter grootte van de bakvormpjes. 

  5. Vet de bakvormpjes in en bekleed met het deeg. Schenk de vulling tot tweederde erin. Bak de Hong Kong Egg Tarts in circa 30 minuten in de oven gaar.  

  6. Laat de Hong Kong Egg Tarts na het bakken 20 min. afkoelen. Haal vlak voor het serveren uit de vormpjes.

Eveline is terug! En deze keer laat ze zien hoe makkelijk het is om haar favoriete Aziatische gerechten zelf te maken.

 Eveline's Asian favourites

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker