De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

stoofperen

Zin in heerlijke stoofpeertjes? 24Kitchen-chef Miljuschka Witzenhausen laat in dit basisrecept zien hoe je met slechts 5 ingrediënten een overheerlijk geurende pan stoofperen op tafel zet. (Zoals grootmoeder 'm ook maakte.) Smakelijk!

120 MIN
Stoofperen

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

Bak met Miljuschka

Zin in gestoofde peertjes? 24Kitchen-chef Miljuschka Witzenhausen laat in dit basisrecept zien hoe je makkelijk en snel een overheerlijk geurende pan stoofperen op tafel zet. (Zoals grootmoeder 'm ook maakte.) Smakelijk!

 

Bereidingswijze

  1. Schil de peren en verwijder de klokhuizen.
  2. Leg de peertjes in een pan en giet het bessensap (of rode wijn) erbij en voeg zoveel water toe totdat de peren net onderstaan.
  3. Snijd een stukje schil van de sinaasappel af. Voeg dit, samen met de kaneelstokjes, steranijs, kardemompeulen, kruidnagels, rozemarijn en de suiker toe aan de pan.
  4. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag en kook de peertjes in circa 1 ½ uur gaar.

Hoe maak je stoofperen?

Een paar tips en tricks om de lekkerste stoofperen op tafel te zetten. 

  1. Stoofperen. Om stoofperen te maken heb je natúúrlijk (stoof)peren nodig. Hiervoor kun je het beste de klassieke Gieser Wildeman stoofperen gebruiken. 
  2. Suiker. Stoofperen anno nu zijn een stuk smaakvoller dan vroeger: ze zijn vaak zó zoet, dat je er niet veel suiker aan toe hoeft te voegen. Wees dus zuinig met dit ingrediënt!
  3. Steeltjes. Laat het steeltje van de peer er tijdens het koken eraan zitten: die geeft extra smaak af.

Hoe lang stoofperen koken?

Stoofperen kook je in zo'n 1,5 tot 2 uur gaar op laag vuur. Je kan het ook korter doen, maar voor een goede intense smaak, is een lange gaartijd belangrijk. Want hoe langer de peertjes garen, des te voller en rijker de smaak.

Welke peren voor stoofperen?

Om stoofperen te maken heb je natúúrlijk (stoof)peren nodig. Hiervoor kun je het beste de klassieke Gieser Wildeman stoofperen gebruiken. 

Gestoofde peertjes (maar dan anders)

Wil je helemaal in winterse sferen blijven, maar lekker variëren met de klassieke stoofpeertjes? Maak dan deze heerlijke witte-wijnpeertjes met gegrilde halloumi. Of kies voor deze lekkere glühweinperen. Tip: serveer er een bolletje ijs bij en je hebt een heerlijk feestelijk toetje. Dat wordt ultiem genieten!

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker