De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Stoofperen

Zin in stoofpeertjes? In Miljuschka Masterclass Kersteditie laat Miljuschka zien hoe je met dit simpele stoofperenrecept, een overheerlijk dessert op tafel zet. (Zoals grootmoeder 'm ook maakte.) Smakelijk!

15 min. voorbereidingstijd
180 min. wachttijd
Direct naar recept
Stoofperen

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

"Dit stoofperenrecept is al jarenlang een vaste traditie op onze kersttafel. Vroeger maakte mijn oma ze al en nu kan ik niet meer zonder."

Bereidingswijze

Stoofperenrecept

  1. Schil de peren en snijd de sinaasappel in plakken.

  2. Meng de rode wijn, de suiker, kruidnagels, sinaasappel en het kaneelstokje met elkaar. 

  3. Zet de peren er rechtop in een grote pan en voeg net zoveel van het wijnmengsel toe, totdat de peertjes onder staan. 

  4. Als de peren nog niet helemaal onder het vocht staan in de pan, voeg dan nog een scheut wijn, of eventueel water, toe.

  5. Breng de pan met stoofperen zachtjes aan de kook. Stoof de peren met de deksel op de pan (op laag vuur) in ongeveer 3 uren gaar. 

In Miljuschka Masterclass Kersteditie deelt Miljuschka de gouden tips voor een onvergetelijke en geslaagd kerstdiner.

Miljuschka Masterclass Kersteditie.

Wat doe je met het vocht van de stoofperen?

Gebruik het stoofperensap uit de pan als limonade. Serveer in een glas met lekker veel ijs. 

Miniatuur

Kan je stoofperen ook met witte wijn maken?

Ja! En dat is supermakkelijk om te doen. Vervang de rode wijn in dit recept door een witte wijn. Liever rustig stap-voor-stap nalezen? Geen zorgen ook dat recept kan je hier vinden op de website. 

Miniatuur

Hoe maak je stoofperen?

Een paar tips en tricks om de lekkerste stoofperen op tafel te zetten. 

  1. Stoofperen. Om stoofperen te maken heb je natúúrlijk (stoof)peren nodig. Hiervoor kun je het beste de klassieke Gieser Wildeman stoofperen gebruiken. 
  2. Suiker. Stoofperen anno nu zijn een stuk smaakvoller dan vroeger: ze zijn vaak zó zoet, dat je er niet veel suiker aan toe hoeft te voegen. Wees dus zuinig met dit ingrediënt!
  3. Steeltjes. Laat het steeltje van de peer er tijdens het koken eraan zitten: die geeft extra smaak af.
Rijstepap met stoofperen

Hoe lang stoofperen koken?

Stoofperen kook je in zo'n 1,5 tot 2 uur gaar op laag vuur. Je kan het ook korter doen, maar voor een goede intense smaak, is een lange gaartijd belangrijk. Want hoe langer de peertjes garen, des te voller en rijker de smaak.

Miniatuur

Welke peren gebruik je voor stoofperen?

Om stoofperen te maken heb je natúúrlijk (stoof)peren nodig. Hiervoor kun je het beste de klassieke Gieser Wildeman stoofperen gebruiken. 

Stoofperen-crumble

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

2 reacties

Ik ga 'morgen maken, voor 12 personen. Er staat twee keer drie sinaasappels. Is dat een fout?
Graag even zo snel mogelijk antwoord.
Edwin Hissink
22-12-2024
Hi,
Bedankt voor je oplettendheid. Het recept is herzien en aangepast.

Groetjes,
Team-24Kitchen
24 kitchen
27-12-2024

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.