De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

champagnetaart

Als je denkt aan oud & nieuw, dan denk je aan champagne. Dit wordt in volle teugen gedronken. Maar met deze champagnetaart geef je een heerlijke twist aan dit populaire drankje.

champagnetaart

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Als je denkt aan oud & nieuw, dan denk je aan champagne. Met deze champagnetaart geef je een heerlijke twist aan dit populaire drankje.

Bereidingswijze

Stap 1: Meringuestaafjes  
Verwarm de oven voor op 100 °C. Klop het eiwit met de suiker tot stijve pieken in de keukenmachine of met de mixer. Spatel de poedersuiker erdoor. Schep het schuim in een spuitzak. Spuit op een bakplaat met bakpapier lange en dunne banen. Droog het schuim circa 2 uur in de oven. Laat het schuim afkoelen en breek het schuim daarna in stukjes.  

Stap 2: Biscuit 
Verwarm de oven voor op 220 °C. Smelt de boter. Klop de eieren met de suiker luchtig in de keukenmachine of met de mixer. Zeef de bloem en spatel door het beslag. Meng de gesmolten boter erdoor. Strijk het beslag dun uit op bakplaat met bakpapier. Bak het biscuit in circa 6 minuten gaar.  

Laat het biscuit afkoelen. Snijd van het biscuit in 2 lange repen van 6 cm breed. Steek daarna ook 2 ronde plakken uit van 18 cm en 1 plak van ca. 14 cm. 

Stap 3: Mousse 
Week de gelatine in koud water. Kook de Sauternes wijn in tot 2/3. Voeg de Marc de Champagne en de Champagne toe. Roer de maïzena en de suiker met een beetje koude Champagne glad. Voeg toe aan de hete vloeistof en blijf goed roeren. Laat het geheel kort koken todat de crème dikker wordt. Zet daarna het vuur uit. 

Klop de eidooiers met de suiker schuimig. Giet de warme Champagnecrème op de eidooiers en roer goed door. Knijp de gelatine uit en roer erdoorheen. Laat het geheel verder laten afkoelen tot ca. 20 °C. 

Klop de slagroom tot yoghurtdikte en spatel door de mousse. 

Stap 4: Samenstellen van de taart 
Vet de taartring van 20 cm doorsnede lichtjes in met olie en leg langs de binnenrand een strook cellofaanfolie of bakpapier. Beleg de bodem met 1 van de plakken van 18 cm en de zijkanten met de repen. Vul dan de vorm met de helft van de mousse. Leg de biscuitcirkel van 14 cm erop en vul verder aan met de rest van de mousse. Dek de af met de overgebleven biscuitcirkel van 18 cm en laat minstens 2 uur in de koelkast opstijven. 

Stap 5: Afwerking 
Smelt de chocolade au bain-marie. Klop de slagroom tot yoghurtdikte. Verwijder de taartring. Smeer de gesmolten chocolade uit over een strook cellofaanfolie of bakpapier. Plaats de strook rondom de taart en laat circa 5 minuten uitharden in de koelkast of de vriezer. Verwijder daarna de strook. Bestrijk de bovenkant van de taart met de slagroom. Garneer de taart met de meringuestaafjes. Bestuif met poedersuiker. 

Wil je de rest van de recepten van 24Kitchen Feestdagen met Rudolph zien? Check snel dit handige overzicht > BEKIJK

Kerst brengt altijd veel stress met zich mee, vooral het kerstdiner zorgt voor klotsende oksels. Dit jaar biedt Rudolph de oplossing zodat jij optimaal kan genieten van de komende feestdagen.

 

Feestdagen met Rudolph

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker