In Engeland eten ze, vooral in de winter, maar ál te graag een goed gevulde pie. Met dit recept van Rudolph maak je een heerlijk winterse pie met vis.

Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

Puree

  • 500 g aardappels
  • 2 pastinaken
  • 150 ml melk
  • 100 g geraspte gruyère

Gestoofde wortel en prei

  • 2 preien
  • 2 winterwortels
  • 25 g boter
  • 1 tl kerriepoeder
  • 125 ml crème fraîche

Opbouw vispie

  • 200 g zalmfilet
  • 200 g kabeljauwfilet
  • 25 g paneermeel

Extra nodig

  • pureestamper
  • hapjespan met deksel
  • pies-of ovenschaal

Bereidingswijze

1 uur

Puree
Schil de aardappels en de pastinaken. Snijd vervolgens in gelijke stukken. Kook de aardappels en de pastinaken in circa 10-15 minuten gaar.

Gestoofde wortel en prei

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de wortel en snijd in grove stukken. Halveer en was de prei en snijd in halveringen.

Stap 2:
Smelt de boter in een hapjespan. Voeg de prei, wortel en de kerriepoeder toe en bak circa 2 minuten. Voeg de crème fraîche toe en laat het geheel met deksel op de pan circa 5 minuten zachtjes stoven. Breng op smaak met peper en zout.

Afmaken puree
Stamp met een pureestamper tot de pastinaken en aardappels tot een grove puree. Meng de melk en de helft van de geraspte kaas erdoor. Breng de puree op smaak met peper en zout.

Opbouw vispie
Schep de gestoofde groenten in de ovenschaal. Snijd de vis in gelijke stukken en verdeel over de groenten. Bestrooi met peper en zout. Dek af met de puree en strijk glad. Bestrooi met de paneermeel en de rest van de geraspte kaas. Bak de vispie in de oven in circa 30 minuten gaar.

Ontdek hier alle andere recepten uit Rudolph’s Winterklassiekers

Geef je waardering

Winterse vispie
Winterse vispie 2