Tofu-souvlaki
-
Verwarm de oven voor op 200 ⁰C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
-
Meng in een kom de tofu, de olijfolie, het citroensap, de oregano, het knoflook- en paprikapoeder en de kipkruiden en maizena goed door elkaar. Verdeel daarna over de bakplaat.
-
Bak de tofu in 20-25 minuten krokant en goudbruin in de oven. Schep halverwege om.
-
Haal de tofu uit de oven en rijg de stukken op de prikkers. Serveer de tofu-souvlaki met de vegan tzatziki.
Zelfgemaakte vegan tzatziki
-
Leg de komkommerrasp op een schone theedoek en knijp er zo veel mogelijk vocht uit.
-
Schep de plantaardige yoghurt in een kom en voeg de komkommer, knoflook, dille en munt toe.
-
Voeg als laatste de appelazijn, het citroensap, zout en peper en wat olijfolie toe. Meng alles goed door elkaar.
1 reactie