De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

tofu-souvlaki met zelfgemaakte tzatziki

Dit makkelijke van origine Griekse recept brengt je helemaal in zomerse sferen. Maak het recept van Lenna Omrani uit haar boek Every day vegan in 30 minuten.

30 min (voor)bereidingstijd
Tofu-souvlaki met vegan tzatziki op een bord

Een recept van

24Kitchen

24Kitchen logo

Lenna Omrani: "Dit recept neemt me helemaal terug naar de warme Griekse zomerdagen met de pittoreske dorpjes, zonovergoten stranden en levendige markten. Het uitdenken van deze plantaardige variant was onwijs leuk en uiteindelijk vond ik het perfecte recept!"

Bereidingswijze

Tofu-souvlaki

  1. Verwarm de oven voor op 200 ⁰C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

  2. Meng in een kom de tofu, de olijfolie, het citroensap, de oregano, het knoflook- en paprikapoeder en de kipkruiden en maizena goed door elkaar. Verdeel daarna over de bakplaat.

  3. Bak de tofu in 20-25 minuten krokant en goudbruin in de oven. Schep halverwege om.

  4. Haal de tofu uit de oven en rijg de stukken op de prikkers. Serveer de tofu-souvlaki met de vegan tzatziki.

Zelfgemaakte vegan tzatziki

  1. Leg de komkommerrasp op een schone theedoek en knijp er zo veel mogelijk vocht uit.

  2. Schep de plantaardige yoghurt in een kom en voeg de komkommer, knoflook, dille en munt toe.

  3. Voeg als laatste de appelazijn, het citroensap, zout en peper en wat olijfolie toe. Meng alles goed door elkaar.

    Eet de souvlaki met tzatziki eventueel met (zelfgemaakte) pita’s. Heerlijk met wat tomaat, komkommer, rode ui en de tzatziki.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

Heerlijk!
Arjen de Kruif
24-01-2024

Ook lekker