De appel-perencrumble kennen we ondertussen al, maar heb je 'm ook al een geprobeerd met havermout? Simpel en binnen 45 minuten op tafel.

Rudolph van Veen
Rudolphs Bakery

Kijk iedere werkdag om 15:00 naar  Rudolph's Bakery.

Ingredienten

4
Personen

Vulling

  • 3 peren
  • 2 appels
  • ½ sinaasappel
  • ½ tl kaneelpoeder

Crumble

  • 100 gr havermoutvlokken
  • 75 gr volkoren tarwemeel
  • 75 roomboter
  • 75 kristalsuiker
  • 40 gr geschaafde amandelen

Benodigdheden

  • ovenschaal

Bereidingswijze

Totale tijd: 40 minuten

Vulling
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschaal in met boter.

Stap 2:
Snijd de peer en de appel met schil in stukjes. Schep het gesneden fruit in de ovenschaal. Meng de rasp van de halve sinaasappel en het sap en het kaneelpoeder er 
doorheen.

Crumble
Stap 1:
Meng in een kom de havermout, meel, boter en de suiker en kneed het geheel tot kruimels. Strooi de kruimels over de vulling en strooi daarna de geschaafde amandelen eroverheen. Bak de crumble circa 25 minuten in de oven.

Rudolph’s tip:
Je kunt deze crumble prima koud eten maar warm is ‘ie het allerlekkerste. Vooral met een extra lepeltje zure room of een bolletje ijs erbij!

Geef je waardering

76
Havermout-Peren Crumble
Havermout-Peren Crumble