Matcha is populair! Daarom mocht een recept met het groene goud ook zeker niet ontbreken in de Bakery.

Rudolph van Veen
Rudolphs Bakery

Kijk iedere werkdag om 15:00 naar  Rudolph's Bakery.

Ingredienten

12
Porties

Cakebeslag

  • 175 g macadamianoten
  • 175 g pistachenoten
  • 1 1/2 limoen
  • 1 tl bakpoeder
  • 120 g honing
  • 80 ml olijfolie extra vierge
  • 4 eieren
  • 1 el matcha-poeder

Crème

  • 75 g banaan
  • 1 avocado
  • 25 g babyspinazie
  • 1/2 limoen
  • 1 el honing
  • 1 tl matcha-poeder
  • 2 el kokosroom
  • 60 g kokosolie

Garnering

  • 6 aardbeien
  • 25 g blauwe bessen
  • 10 g pistachenoten

Extra nodig

  • foodprocessor
  • siliconen cupcake vormen

Bereidingswijze

Totale tijd: 3 uur

Cakebeslag

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 170 °C  boven- en onderwarmte. Vet de bakvormen in met olijfolie.

Stap 2:
Maal de macadamianoten en de pistachenoten fijn in de foodprocessor. Rasp de schil van de limoen en pers het sap uit. Meng de gemalen noten, rasp en sap van de limoen, bakpoeder, honing, olijfolie, eieren en het matcha-poeder in een kom tot een beslag.

Stap 3:
Vul de bakvormpjes tot maximaal 2/3 met het beslag. Bak de cakejes ongeveer 25 minuten in de oven. Haal de cakejes na het bakken uit de vormpjes en laat ze helemaal afkoelen.

Topping

Stap 1:
Snijd de banaan in plakjes en leg in de vriezer totdat deze bevroren zijn. Dit duurt ongeveer 1-2 uur.

Stap 2:
Haal de schil van de avocado en verwijder de pit. Voeg de avocado, spinazie, banaan, sap van de limoen, honing, matcha-poeder, kokosroom en de kokosolie toe aan de foodprocessor en laat het geheel ongeveer 1-2 minuten op volle snelheid draaien totdat je een prachtig groene en smeuïge crème hebt.

Garnering

Stap 1:
Versier elk cakeje met een flinke dot crème. Snijd de aardbeien in kwarten. Hak de pistachenoten. Garneer de cakejes met de aardbeien, blauwe bessen en pistachenoten.

Geef je waardering

31
Matcha-cakejes
Matcha-cakejes