Stap 1:
Snijd de uien fijn.
Stap 2:
Zet een soeppan op het vuur en smelt hierin de boter met olijfolie. Doe de uien in de pan met flink wat zout. Zo verbranden de uien niet en kunnen langzaam de suikers vrijkomen, terwijl jij de courgettes aan het snijden bent.
Stap 3:
Snijd de courgettes doormidden en daarna in plakjes.
Stap 4:
Snijd de knoflook fijn. Pluk de blaadjes van de tijm. Doe de knoflook en tijm bij de ui en bak heel even aan.
Stap 5:
Nu kunnen de courgettes bij de uien en tijm. Bak onder af en toe roeren de courgette 10 minuten.
Stap 6:
Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Voeg nu de bouillon en aardappel toe. Breng aan de kook en laat een kwartier koken. Pureer de soep fijn met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
Wat serveer je bij de courgettesoep?
De courgettesoep kun je makkelijk serveren met een stukje brood. Wil je de courgettesoep wat opleuken voor het oog, garneer ‘m dan met wat overgebleven tijm of sesamzaad.
Variaties op het recept
Er zijn tal van variaties op de courgettesoep te bedenken, van een heerlijk romig maal, tot een slanke hap. Die variaties hebben we vast voor je opgesnord.
>> Courgettesoep met knoflook en tomatenbrood
>> Courgettesoep met zalmsnippers
>> Romige courgettesoep met munt
>> Courgettesoep met bruschetta
>> Courgettesoep met crème fraîche
>> Pittige courgettesoep met gestoomde makreel
Laat hier je reactie achter