De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

courgettesoep

Courgettesoep maken? Gebruik dit makkelijke recept voor een gezonde maaltijdsoep.

45 MIN
courgettesoep

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

Bak met Miljuschka

Als er iets is wat lekker en makkelijk is, dan is het courgettesoep! De lekkerste courgettesoep maak je natuurlijk met het basisrecept van 24Kitchen. Aan de slag, dus!

Bereidingswijze

  1. Snijd de uien fijn.
  2. Zet een soeppan op het vuur en smelt hierin de boter met olijfolie. Doe de uien in de pan met flink wat zout. Zo verbranden de uien niet en kunnen langzaam de suikers vrijkomen, terwijl jij de courgettes aan het snijden bent.
  3. Snijd de courgettes doormidden en daarna in plakjes.
  4. Snijd de knoflook fijn. Pluk de blaadjes van de tijm. Doe de knoflook en tijm bij de ui en bak heel even aan.
  5. Nu kunnen de courgettes bij de uien en tijm. Bak de courgette 10 minuten. Roer tijdens het bakken af en toe door de pan.
  6. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Voeg nu de bouillon en aardappel toe. Breng aan de kook en laat een kwartier koken. Pureer de soep fijn met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper.

Dol op soep? Bekijk hier de 33 lekkerste soepen.

Is courgettesoep gezond?

Ja, alhoewel dit vroeger anders was. Zo kent de courgette een behoorlijke geschiedenis. Van oorsprong was een courgette niet te eten, want net als komkommers en pompoenen bevatten courgettes oorspronkelijk een stof die niet goed voor je is. Telers konden die stof eruit kweken, waardoor het nu eetbaar en zelfs gezond is. 

Courgettesoep maken

Dat gezondheidsaspect is één van de eigenschappen die courgettesoep zo populair heeft gemaakt. Door volgens eenvoudig recept een courgette met wat bouillon en smaakmakers tot een soep te pureren, heb je in rap tempo een gezonde maaltijd voor je neus staan.

Inmiddels is de simpele variant op basis van courgette, bouillon en aardappels minstens net zo populair. Maak deze courgettesoep aan de hand van het recept hieronder.

Wat serveer je bij courgettesoep?

De courgettesoep kun je makkelijk serveren met een stukje brood. Wil je de courgettesoep wat opleuken voor het oog, garneer ‘m dan met wat overgebleven tijm, sesamzaad of crouton-sterren.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker