Courgette gevuld met huttenkase & Bulgur

2
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.

Courgettes

  • Breng een pan met het water aan de kook en los de bouillonblokjes erin op.
  • Halveer de courgettes in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Bewaar de zaadlijsten.
  • Kook de courgettes ze in circa 3 minuten zacht.
  • Schep de courgettes voorzichtig uit de pan. Leg ze ondersteboven op een bord en laat afkoelen.

Vulling

  • Maak de portobello ‘s schoon. Verwijder de sporen en de steel. Snijd de portobello ‘s in kleine blokjes.
  • Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook fijn.
  • Verhit een scheut olie in een koekenpan.
  • Fruit de ui en knoflook circa 2 minuten.
  • Voeg de portobello ‘s, kerriepoeder en de zaadlijsten van de courgettes toe en bak in circa 3 minuten gaar.
  • Snijd de bieslook fijn en roer de bieslook erdoor.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Gevulde courgettes

  • Leg de courgettes op een met bakpapier beklede bakplaat en vul ze met het portobello-courgettemengsel.
  • Schep daarop de hüttenkäse.
  • Bestrooi met geraspte kaas.
  • Bak de courgettes circa 15 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.

Bulgur

  • Kook de bulgur gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Pluk de blaadjes van de peterselie en snijd ze fijn. Roer een scheut olijfolie en de peterselie door de bulgur.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Decoreer het gerecht met mini trostomaten

Ingredienten

4
Personen

Gevulde courgette met hüttenkäse en bulgur

  • 1 l water
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 4 courgettes
  • 2 portobello's
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g bulgur
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 tl kerriepoeder
  • 5 g bieslook
  • 200 g Hüttenkäse
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 5 takjes peterselie
  • zout
  • versgemalen peper
  • 9 mini trostomaten

Extra nodig:

  • bakpapier
Geef je waardering
2