De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

vegetarische carpaccio van courgette en venkel

Maak indruk op je tafelgenoten met deze prachtige vegetarische carpaccio.

15 MIN
Snel met Miljuschka Vegetarische carpaccio van courgette en venkel

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

Bak met Miljuschka

Kleurrijk, gezond, makkelijk, snel en ook nog eens zonder vlees. Mijn vegetarische carpaccio is van alle markten thuis.

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Schaaf de courgette en venkel in dunne linten met een dunschiller of mandoline. 

  2. Doe de linten van courgette en venkel in een mengkom en voeg de oregano, citroenrasp en sap en de extra vierge olijfolie toe. Breng op smaak met zout en peper en schep alles goed om.  

  3. Rooster de zonnebloempitten met het gerookt-paprikapoeder en de eetlepel olie in een koekenpan voor ca 3 minuten.  

  4. Verwarm de laatste 100 ml olie in een kleine pan en frituur de kappertjes voor 2 minuten. Gebruik een schuimspaan om ze uit de pan te halen en laat ze op keukenpapier uitlekken. 

  5. Leg de linten van courgette en venkel op een mooie serveerschaal en rasp de Parmezaan erover. Verdeel als laatst de geroosterde zonnebloempitten, gefrituurde kappertjes en waterkers over de schaal. 

    BEKIJK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN VAN SNEL MET MILJUSCHKA: FRISSE START

Het nieuwe jaar is van start en de goede voornemens komen weer ter sprake. In "Snel met Miljuschka: Frisse start" maakt Miljuschka de snelste, lekkerste en gezondste recepten om jouw jaar goed te beginnen.

Snel met mil frisse start

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker