De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gravad lax met rode biet

Gravad lax is een kerst-klassieker die niet meer weg is te denken uit menig kerstmenu. Met dit recept van Miljuschka maak je het supermakkelijk zelf.

Snel met Mil kerst Gravad lax met rode biet

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

Deze gemarineerde zalm is prachtig van kleur en staat supermooi op je kerst-tafel. Ik deel mijn makkelijke kerst-recept.

Check hier nog meer van mijn makkelijke kerstrecepten 

Bereidingswijze

Gravad lax met rode biet 

  1. Schil de bieten en rasp ze fijn. Kneus het korianderzaad. Leg de zalmzijde met huidkant naar beneden in een ondiepe schaal of bakplaat die in de koelkast past. 

  2. Meng de geraspte bieten, zeezout, suiker, korianderzaad en gin samen in een kom.Giet het bietenmengsel over de zalm en wrijf het goed in met je handen. Verdeel in een gelijkmatige laag.  

  3. Pak de ingemaakte zalm goed in vershoudfolie. Leg een gewicht op de zalm. Zet de schaal in de koelkast en laat het een nacht (minimaal 12 uur maar liefst 24 uur) marineren.  

​​​​​​​Aardappelsalade 

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes. Kook de aardappelen in gezouten water in 15-20 minuten gaar. Giet af en laat in de pan droogstomen.  

  2. Snijd de sjalot fijn en dille fijn. Meng de olijfolie, sjalot, karnemelk, crème fraîche, citroenrasp en sap in een ruime kom en breng op smaak met zout en peper. Voeg de aardappelen en dille toe en schep alles goed door.  

Serveren 

  1. Haal de vershoudfolie van de zalm en spoel af onder koud stromend water. Dep daarna droog met keukenpapier. Snijd de gravad lax in schuine dunne plakjes en serveer met de aardappelsalade.

Deze kerst helpt Miljuschka je een handje bij het kerstdiner! In de kersteditie van "Snel met Miljuschka" maakt Miljuschka de mooiste, lekkerste, snelste en makkelijkste kerstgerechten. Zodat jij inspiratie op kunt doen voor komende kerst.

Snel met MIljuschka Kerst

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker