Verwarm de oven voor op 215 °C.
Pel en halveer de uien en snijd ze in halve ringen.
Snijd de tomaten in parten.
Pel en snijd de knoflook in plakjes.
Verdeel de tomaten, uien, knoflook en tijm over een ovenschaal bekleed met bakpapier, bestrooi met een beetje zout en besprenkel royaal met olijfolie om in te bakken. Pof het geheel circa 20 minuten in de oven.
Maak de paprika’s schoon en snijd in dunne reepjes.
Snijd de courgette in de lengte in vieren en daarna in dunne plakjes.
Verlaag de oventemperatuur naar 180 °C. Haal de tomaten uit de oven, schep in een kom en pureer met een staafmixer tot een dikke tomatensaus. Breng eventueel op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Bestrijk voor de pizza’s de naan rijkelijk met tomatensaus en beleg met courgette en paprika. Bestrooi met versgemalen peper en verdeel er ricotta over. Bak de pizza’s circa 8 minuten in de oven.
Meng de rucola met een scheutje olijfolie extra vierge.
Serveren
Leg de pizza’s op bord en verdeel er een beetje rucola over.
0 reacties