Roberta's roze burgers (zalmburgers met maïs)

25
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Meer lekkere recepten? Zoete Spruiten nu te bestellen via Bol.com voor €17,99.

Snijd de zalmfilet in stukken en laat ze 30 minuten aanvriezen in de diepvries. Snijd de lente-uien fijn. Maal in de kom van de keukenmachine de ijskoude zalmstukken tot een grof gehakt. Voeg de lente-uien, een paar druppels sesamolie, een scheutje limoensap en wat zout en peper toe en maal nog even door. Vorm 4 hamburgers van het zalmgehakt. Leg ze tot gebruik in de koelkast.

Kook de maïskolven gaar met een schepje suiker. Snijd de sla in fijne reepjes. Roer de chilisaus door de mayonaise. Voeg evt. een klein scheutje limoensap toe.

Verhit een koekenpan en bak de zalmburgers in een scheutje olie in 3-4 minuten per kant goudbruin en medium gaar. Snijd het avocadovruchtvlees in plakjes. Beleg de broodjes met plakjes avocado en wortelrasp. Leg de zalmburgers erop en lepel hier de chilimayonaise overheen.

Geef de maïskolf erbij. Leg hier een klontje boter op en strooi er een beetje zout over. Leg de ijsbergsla erbij en serveer.

Tips
Je hoeft niet het duurste stuk zalm te kopen, zalmstaart is prima, want je gaat de vis toch malen.

Voor volwassenen: geef extra partjes limoen en verse koriander erbij.

Meer lekkere recepten? Zoete Spruiten nu te bestellen via Bol.com voor €17,99.

Ingredienten

4
Personen

Voor de zalmburgers

  • 500 g zalmfilet
  • 2 lente-uien
  • 2 druppels sesamolie
  • 1 limoen
  • 4 maïskolven
  • 1 schepje suiker
  • 0.25 krop ijsbergsla
  • 1 el zoete chilisaus
  • 3 el mayonaise
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 1 avocado
  • 100 g geraspte wortel
  • 25 g roomboter
  • keukenmachine
Geef je waardering
25