1. Steek de barbecue aan en haal het vlees uit de koeling.
2. Snijd de aardappels in dunne schijfjes maar laat ze aan de onderkant aan elkaar vast zitten. Leg hiervoor twee houten lepels op je snijplank met een aardappel ertussen, en snijd tot je mes de lepels aanraakt.
3. Leg de aardappels met de ingesneden kant boven op de koude kant van de barbecue, niet boven directe hitte. Doe de deksel op de barbecue en gril de aardappels in circa 30 minuten beetgaar.
4. Ondertussen: Snijd de bieslook fijn en combineer met de sour cream, een scheut olijfolie en een snuf zout en peper. Zet apart.
5. Voor de de salsa verde: Pel en snijd de knoflook. Hak de peterselie grof samen met de kappertjes en ansjovis. Maal alles samen in de vijzel samen met een kleine snuf zout. Rasp de zest van de citroen en pers de sap erboven. Meng de olijfolie erdoor en breng eventueel op smaak met een snuf zout en peper.
6. Wanneer de aardappels beetgaar zijn, doe een stukje cheddar tussen elk schijfje. Leg ze op een braadslee op de barbeque. Doe de deksel op de barbecue en laat de kaas smelten. Circa 2 minuten.
7. Wrijf de biefstuk in met olie, bestrooi met zout en peper en plaats over directe hitte op de barbecue. Grill circa 4 minuten per kant, afhankelijk van de dikte. Leg ze eventueel naast de aardappels op de braadslee om ze nog verder te garen.
8. Snijd het vlees in mooie plakken tegen de draad in, leg op een serveerschaal en doe er wat van de salsa verde over. Doe het sour cream mengsel bovenop de aardappels. Serveer.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
0 reacties