- Schil en snijd de aardappels in vieren. Kook ze in water met zout in circa 20 minuten gaar. Giet af en bewaar in de pan.
- Maak ondertussen de spruiten evt. schoon en halveer ze.
- Verhit 30 g boter in een koekenpan en bak de spruitjes op hoog vuur aan. Voeg de balsamicoazijn toe en bak nog 5 minuten.
- Verwarm de melk eventueel. Voeg peper en zout toe aan de aardappels en stamp ze met een pureestamper of meng ze met een houten lepel met de melk en overige roomboter tot een grove puree.
- Ris of snijd de tijm en meng door de puree.
- Snijd de kaas in stukjes. Schil en snijd de peer in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de peren in dunne plakjes.
- Meng twee derde van de kaas, driekwart van de gebakken spruitjes en de helft van de peer door de puree.
- Schep de stamppot op de borden en verdeel de overige spruiten, peer, kaas, walnoten en wat extra tijm erover.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
2 reacties