Stappenplan
-
Smelt de boter op laag vuur. Schenk in een ruime kom. Meng de bloem, 1 ei, 1 tl suiker, 1 tl zout en 300 ml lauwwarm water door de gesmolten boter tot een samenhangend deeg.
-
Verdeel het deeg in stukken van circa 3 cm en rol tot bolletjes. Dek af met vershoudfolie en zet in de koelkast tot gebruik.
-
Pel de knoflook. Schil de gember en snijd de gember in plakjes. Pel de ui en hak grof. Snijd 1 bosui in grove stukken. Maal de knoflook, gember, ui en bosui in een hakmolentje fijn.
-
Verhit 1 el olie in een hapjespan en bak het knoflook-uimengsel. Voeg het kipgehakt, de kurkuma en kerriepoeder toe en bak in 5 minuten gaar. Breng op smaak met zout en suiker.
-
Schep de kipvulling in een kom. Laat iets afkoelen en klop het laatste ei erdoor.
-
Smeer het werkblad in met een klontje boter. Rol een deegbolletje uit tot een rechthoek waar je bijna doorheen kan kijken.
-
Schep de vulling in het midden. Vouw het deeg over de vulling naar elkaar toe en laat de randen overlappen.
-
Verhit een flinke laag olie in een hapjespan en bak de murtabak in 6 minuten rondom knapperig en gaar.
-
Laat de murtabak uitlekken op keukenpapier. Snijd diagonaal doormidden en garneer eventueel met wat koriander.
0 reacties