De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

murtabak

Murtabak is een heerlijk hartige snack uit Zuidoost-Azië. Eveline liet zicht inspireren en maakte dit heerlijke recept.

40 min kooktijd
Eveline's Asian Favourites: Murtabak

Een recept van

Eveline Wu

Eveline Wu

Murtabak is gevuld deeg en wordt veel gegeten in Zuidoost-Azië. Waar het deeg precies mee wordt gevuld is afhankelijk van de plek waar je bent. Ik vind ze zelf het lekkerst wanneer ze zijn gevuld met een kruidige kipvulling.

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Smelt de boter op laag vuur. Schenk in een ruime kom. Meng de bloem, 1 ei, 1 tl suiker, 1 tl zout en 300 ml lauwwarm water door de gesmolten boter tot een samenhangend deeg.   

  2. Verdeel het deeg in stukken van circa 3 cm en rol tot bolletjes. Dek af met vershoudfolie en zet in de koelkast tot gebruik.  

  3. Pel de knoflook. Schil de gember en snijd de gember in plakjes. Pel de ui en hak grof. Snijd 1 bosui in grove stukken. Maal de knoflook, gember, ui en bosui in een hakmolentje fijn.  

  4. Verhit 1 el olie in een hapjespan en bak het knoflook-uimengsel. Voeg het kipgehakt, de kurkuma en kerriepoeder toe en bak in 5 minuten gaar. Breng op smaak met zout en suiker. 

  5. Schep de kipvulling in een kom. Laat iets afkoelen en klop het laatste ei erdoor.  

  6. Smeer het werkblad in met een klontje boter. Rol een deegbolletje uit tot een rechthoek waar je bijna doorheen kan kijken.

  7. Schep de vulling in het midden. Vouw het deeg over de vulling naar elkaar toe en laat de randen overlappen.  

  8. Verhit een flinke laag olie in een hapjespan en bak de murtabak in 6 minuten rondom knapperig en gaar.

  9. Laat de murtabak uitlekken op keukenpapier. Snijd diagonaal doormidden en garneer eventueel met wat koriander.    

Eveline is terug! En deze keer laat ze zien hoe makkelijk het is om haar favoriete Aziatische gerechten zelf te maken.

 Eveline's Asian favourites

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker