Pompoensalade
1. Schaaf met een mandoline of kaasschaaf flinters van de pompoen en pastinaak. Bestrooi met zout en peper en meng met 2 eetlepels olijfolie.
2. Verhit de grillpan voor.
3. Bereid intussen de bulgur volgens de gebruiksaanwijzing; voeg een beetje zout toe aan het water.
4. Schaaf de rodekool op een mandoline of met een kaasschaaf, of snijd met een scherp mes in dunne repen. Maak aan met de rodewijnazijn en de honing.
5. Bak de groenten, eventueel in porties, 2-3 minuten in de grillpan, of tot ze mooie grillstrepen hebben.
6. Schil de koolrabi en snijd in blokjes. Mix de rodekool en koolrabi door elkaar.
7. Rooster de walnoten in een droge koekenpan lichtbruin. Schud ze op een plank en hak ze grof.
8. Giet de bulgur af en laat even uitdampen. Meng de warme bulgur door het rodekool-koolrabimengsel en verdeel over borden. Verdeel de geroosterde groenten over de borden. Verbrokkel de feta boven de borden.
9. Bestrooi met de geroosterde walnoten en za’atar en besprenkel met nog wat olijfolie.
Wil je nog meer heerlijke pompoen-recepten? Bekijk hier de 15x lekkerste recepten met pompoen.
Meld je aan en praat mee