Bavarois met zomerfruit is een ontzettend lekker toetje. Met de koekschotsen krijgt het  ook een dikke tien voor presentatie. Daarmee is dit feestelijke nagerecht perfect om de 200ste aflevering van Wat Eten We Vandaag? te vieren!

Job en Perry

Ingredienten

6
Personen

Bavarois

  • 6 gelatineblaadjes (à 2 g)
  • 350 g verse aardbeien
  • 300 ml slagroom
  • 75 g suiker

Koekschotsen

  • 65 g boter
  • 190 g eiwit
  • 190 g poedersuiker
  • 115 g bloem
  • zout

Vanille-mascarpone

  • 150 g mascarpone
  • 40 g poedersuiker
  • 1 vanillestokje

Garnering

  • 350 g vers zomerfruit (blauwe bessen, bramen, frambozen, aardbeien, rode bessen)
  • 10 g eetbare bloemen

Extra nodig

  • keukenmachine of staafmixer
  • rechthoekige schaal (12x30 cm)
  • slagersfolie
  • bakpapier

Bereidingswijze

Totale tijd: 4 uur

1. Week, voor de bavarois, de gelatine in koud water. Maak de aardbeien schoon, snijd doormidden doe in een steelpannetje samen met de suiker. Verwarm tot je een jam-achtige structuur krijgt en pureer.

2. Haal de pan van het vuur en giet het grootste deel in een kom en laat afkoelen in de koelkast. Bewaar een paar eetlepels en los daar de gelatine in op.

3. Doe de opgeloste gelatine bij de rest van de afgekoelde vruchtenpuree. Klop de room tot yoghurtdikte en spatel de vruchtenpuree erdoor.

4. Bekleed de vorm met plasticfolie of bakpapier. Giet de bavarois in de vorm en laat circa 3 uur opstijven in de koelkast.

5. Doe voor de koekschotsen de bloem met de poedersuiker in een kom. Splits de eieren en doe het eiwit erbij. Voeg de boter en een snuf zout toe en klop tot een glad beslag.

6. Verwarm ondertussen de oven voor op 160 ºC.

7. Schenk het beslag op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer uit. Bak de koek in circa 20 minuten goudbruin. Laat afkoelen en breek of snijd vervolgens in kleine schotsen.

8. Roer de mascarpone los met de poedersuiker. Snijd het vanillestokje overlangs open en schraap het merg eruit met een mesje. Meng door de mascarpone. Doe over in een spuitzak met glad spuitmondje en leg eventueel nog even in de koelkast.

9. Los de bavarois op een passende schaal. Spuit dopjes mascarpone erop. Steek er koekschotsen in en decoreer met het fruit en de bloemetjes.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

Geef je waardering

73
Bavarois met zomerfruit en koekschotsen
Bavarois met zomerfruit en koekschotsen