Party on a stick! We hebben het natuurlijk over de Magnum. Dit superbekende ijsje is de perfecte afsluiter van elke dag. Normaal gesproken niet denderend goed voor je, maar daar hebben wij een gezonder alternatief voor gevonden. Genieten tot je een ons weegt dus!

Ingredienten

4
Personen

Ijsjes

  • 400 ml kokosroom
  • 2 el cashewpasta
  • 1 el Agavesiroop
  • 2 rijpe banaan (bevroren en in plakjes)
  • 2 tl vanille-extract
  • 1/2 tl zeezout
  • 1 reep, pure chocolade (70% cacao)

Eventuele toppings

  • amandelschaafsel
  • kokosschaafsel
  • fijngehakte pistachenoten
  • zeezout
  • chilivlokken
  • hennepzaad
  • gevriesdroogd fruit

Benodigheden

  • blender of keukenmachine
  • 4 ijsvormpjes
  • 4 houten ijslollystokjes

Bereidingswijze

Totale tijd: 3 uur en 15 minuten

Doe de kokosroom, de cashewpasta, de agavesiroop, de banaan, het vanille-extract en het zout in de keukenmachine en mix tot een gladde massa.

Verdeel het mengsel over de ijslollyvormpjes en steek de stokjes erin. Zet de ijslollyvormpjes in de vriezer en laat de ijsjes in 3 uur opstijven.

Smelt voor de topping de chocolade au bain-marie.

Haal de ijslolly’s uit de vormpjes en bedruip ze met de gesmolten chocolade. Bestrooi ze tot slot met toppings naar keuze en laat de chocolade hard worden.

Dit recept komt van Living the Green Life

Geef je waardering

4
Chocolade-ijsjes