Stappenplan
-
Meng de mix voor pizzabodem, suiker, zout, 1 el olie en 235 ml lauwwarm water tot een samenhangend deeg. Dek af met vershoudfolie en laat staan tot gebruik.
-
Snijd het buikspek in repen van ca. 3 cm dik en kook ze voor 1 minuut. Schep uit het water en houd apart.
-
Breng 500 ml water met de laurier aan de kook. Snijd de rode peper in de lengte door de helft en doe ook in de pan.
-
Verwijder de pit van de Japanse pruim en snijd in stukjes. Voeg toe aan de pan. Schenk de keukenstroop, donkere sojasaus, sherry en lichte sojasaus erbij.
-
Snijd de gember in plakjes en voeg het samen met de kaneel en steranijs toe aan de pan. Breng even aan de kook. Leg het buikspek erin en laat het 1,5 uur op laag vuur met de deksel op de pan koken.
-
Rol het pizzadeeg tot een streng van ongeveer 50 cm lang en snijd in stukken van circa 5 cm. Rol vervolgens elk stukje deeg uit tot een plak van ca. 2 bij 8 cm.
-
Maak rolletjes van de plakjes. Zet rechtop en druk plat. Rol elk bolletje uit tot een ronde plak met een doorsnee van ca. 6 cm.
-
Verhit een koekenpan met deksel zonder olie of boter. Bak per keer 3 plakjes deeg in 6 min op middelhoog vuur met de deksel op de pan knapperig. Keer halverwege de baktijd om.
-
Schep het buikspek uit de pan. Doe in een bakje en stamp met een spatel fijn zodat het uit elkaar valt. Snijd de koriander fijn en de bosui in dunne ringetjes. Schep de koriander met de bosui door het gehakte buikspek.
-
Haal de specerijen uit het kookvocht van het buikspek en laat op hoog vuur inkoken. Roer 1 el water met de maïzena glad en roer door het kookvocht. Blijf koken tot je een dikke saus hebt.
-
Pluk de blaadjes van de sla en leg op een bord. Snijd de broodjes open. Schep het buikspek in de broodjes. Snijd de paprika in dunne reepjes en leg erop. Serveer de saus bij de broodjes.
0 reacties