Meng het gist met het water en zet apart.
Meng de karnemelk met de cacao, vanille-extract en rode kleurstof en roer tot een papje. Gebruik natuurlijke rode kleurstof (bietensap of bietenpoeder) als je geen reguliere kleurstof wil gebruiken.
Meng in een kom bloem met suiker, zout, water met gist, karnemelk en het cacaopapje tot een egale bal. Kneed hier de boter doorheen tot een glad deeg ontstaat. Dek dit af met een vochtige theedoek en laat op een warme plaats een uur rijzen.
Meng met een mixer 125 g boter met de kaneel en de suiker.
Bestuif je werkblad met bloem en stort hierop het gerezen deeg. Kneed een aantal keer door tot de lucht eruit is en rol met een deegroller uit tot een rechthoekige vorm.
Bestrijk met het botermengsel en rol op, beginnend vanaf de lange zijde. Snijd in 12 gelijke stukken. Leg ze in een ingevette ovenschaal met 1 cm ruimte ertussen, dek af met een vochtige theedoek en laat nogmaals 1 uur rijzen.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius en bak de rolls in 25 minuten totdat ze luchtig en gaar zijn.
Meng met een mixer 75 g boter met de roomkaas, poedersuiker en citroensap tot een gladde massa en schep over in een spuitzak.
Laat de cinnamon rolls iets afkoelen en spuit er mooie spiralen roomkaasglazuur op
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
0 reacties