Barbecueën alleen voor vleeseters? Dacht het niet! Onze barbecue-helden staan ook klaar voor degenen die graag variatie zien op de BBQ.  Wij presenteren je de heerlijke Bloemkool madras met cashewpuree, om je vingers bij af te likken.

Ingredienten

4
Personen

Cashewpuree

  • 100 g cashewnoten
  • 80 ml water
  • 1,5 eetlepel tahini
  • 4 eetlepel kokosmelk
  • 3 eetlepel rode currypasta

Bloemkool madras

  • 1 bloemkool
  • 125 g roomboter
  • 2 eetlepel curry-madraskruiden

Saus

  • 3 eetlepel tahini
  • 1 eetlepel Agavesiroop
  • 3 eetlepel kokosmelk

Garnering

  • 40 g pistachenoten
  • 100 g granaatappelpitjes

Extra nodig

  • blender
  • BBQ met deksel voor direct grillen
  • gietijzeren pan

Bereidingswijze

35 minuten

Cashewpuree
Week de cashewnoten een nacht in ruim koud water en zet in de koelkast. Giet de cashewnoten af en voeg toe aan een blender. Voeg de kokosmelk, tahini en de rode-currypasta toe en pureer tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout.

Bloemkool madras

Stap 1:
Bereid de BBQ voor op indirect grillen en breng deze tot een temperatuur van 200 °C.

Stap 2:
Verwarm de boter in een skillet tot deze een diepbruine kleur heeft. Giet de boter in een andere kom, leg de bloemkool in de skillet en overgiet met de boter. Bestrooi dan met de madras-kruiden. Gaar circa 1 ½ uur met gesloten deksel op indirecte hitte.

Saus
Meng voor de saus de tahini, agavesiroop en de kokosmelk.

Serveren
Verdeel een beetje van de cashewpuree over een bord. Leg de bloemkool erop. Garneer met de saus, pistachenoten en de granaatappelpitjes.

Geef je waardering

Bloemkool madras met cashewpuree
Bloemkool madras met cashewpuree