De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Glutenvrije Amerikaanse appeltaart

De Amerikaanse appeltaart is een klassieker. Deze variant maak je met amandel- en rijstmeel en is daarom dus glutenvrij.

45 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Amerikaanse appeltaart

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

De Amerikaanse appeltaart is een klassieker. Deze variant maak je met amandel- en rijstmeel en is daarom dus glutenvrij.

Bereidingswijze

Deeg

Stap 1:
Wrijf het amandelmeel, rijstmeel en de boter tot kruimels. Voeg de honing, vanille en de eieren toe. Kneed tot een soepel deeg. Laat het deeg ingepakt in plasticfolie minstens 1 uur rusten in de koelkast.

Vulling

Stap 1:
Snijd de appels met schil in acht partjes. Breng in een pan de appelpartjes, appelsap, rozijnen, kaneelpoeder en de honing aan de kook. Laat het geheel ongeveer 20 minuten op laag vuur zachtjes koken. Laat de vulling uitlekken op een zeef en afkoelen.

Stap 2:
Verwarm de oven voor op 170°C boven en onderwarmte.

Stap 3:
Vet de taartschaal in. Neem de helft van het deeg en rol het uit tot een lap waarmee je de bodem van de schaal kunt bedekken. Gebruik een beetje extra rijstmeel voor het uitrollen van het deeg.

Stap 4:
Verdeel de appelvulling over de schaal. Rol de rest van het deeg ook uit en bedek hiermee de vulling. Druk de randen goed aan. Snijd in het midden een kruis in het deeg.

Stap 5:
Meng de eidooier, melk en de suiker. Bestrijk het deeg hiermee. Bak de taart in de oven in ongeveer 45 minuten goudbruin en gaar.

Tip van Rudolph:
Deze taart is het lekkerst als-ie nog warm is. Lekker met een lepel Griekse yoghurt, vanillesaus, een bolletje ijs of een schepje kokosyoghurt.

Kijk iedere werkdag om 15:00 naar  Rudolph's Bakery.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.