- Meng de azijn, citroensap en olie met een lepel door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de ossenhaas in dunne plakjes.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en breng de rucola op smaak met de dressing.
- Verdeel de sla over borden en leg de carpaccio er op. Bestrooi met de pijnboompitten en enkele blaadjes rucola. Breng op smaak met peper en Parmezaanse kaas.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
klassieke carpaccio
Carpaccio is een razend makkelijk, maar o-zo lekker Italiaans voorgerecht. Maak het als een echte Italiaan met dit heerlijke recept.
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Een recept van
Klassieke carpaccio maken als een échte Italiaan? Met mijn recept weet je zeker dat je een perfect kerst voorgerecht op tafel zet.
Bereidingswijze
Wat is carpaccio?
Carpaccio is een welbekend koud voorgerecht uit de Italiaanse keuken. Het bestaat uit zeer dun gesneden plakjes rauw rundvlees en wordt traditioneel geserveerd met kappertjes en een dressing van mayonaise, citroensap, worcestersaus en melk. In Nederland eten we het gerecht voornamelijk met een truffelmayonaise of balsamicodressing en een topping van rucola, pijnboompitten en Parmezaanse kaas. Buon appetito!
Is carpaccio gezond?
Carpaccio is gezond mits je het serveerd met mager vlees, zoals ossenhaas. En je je beperkt tot gezonde toppings. Een 'gezonde' carpaccio maak je door magere, dungesneden plakjes ossenhaas te serveren met wat olijfolie, citroensap en veel rucola. Let op: carpaccio is niet geschikt voor zwangere vrouwen omdat het rauw vlees is.
Welke dressing bij carpaccio?
Truffelmayonaise, balsamicoazijn, olijfolie en dijonmosterd zijn lekkere smaakmakers voor bij de carpaccio. Giovanni's tip: doe de rucola met de carpaccio-dressing ónder het vlees. En maak het gerecht af met geroosterde pijnboompitten en Parmezaanse kaas. 'Meer heb je niet nodig.'
Hoe lang is carpaccio houdbaar?
Carpaccio kun je bewaren tot de datum die op de verpakking staat. Na openen kun je carpaccio nog twee dagen bewaren in de koelkast.
Welke wijn bij carpaccio?
Bij dit heerlijke Italiaanse voorgerecht passen zowel witte als rode wijnen. Máár wil je écht op de traditionele tour gaan, dan moet je de carpaccio serveren met een glas lambrusco. Een pinot grigio of chianti zijn ook prima opties.
Carpaccio, maar dan anders
Wil je eens variëren met carpaccio? Wat dacht je van carpaccio-wraps? Gebruik als basis de klassieke wrap en vervang de toppings voor de ingrediënten die hieronder staan vermeld. Of serveer de carpaccio op een goed stuk brood tijdens een uitgebreide lunch.
Wie écht wat anders wil, kan eindeloos losgaan: hier vind je 5 verrassende carpaccio variaties (van ananascarpaccio tot viscarpaccio).
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Programma Grenzeloos Koken
Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.
Laat weten wat je van dit recept vindt
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties