Carpaccio-fans opgelet: deze variant met aardpeer en truffel is heerlijk. Deze carpaccio is perfect als voorgerecht tijdens Kerst. Met de aardpeer en truffel heb je een verassende carpaccio op tafel gezet.

Rudolph van Veen

Ingredienten

6
Personen

Toast

  • 6 dikke plakken brioche of melkcasinobrood
  • 50 g boter

Aardpeerpuree

  • 500 g aardpeer

Opbouw

  • 6 tl truffelpasta (of truffeltapenade)
  • 18 plakjes (wat dikker gesneden) verse carpaccio

Garnering

  • 1 el Parmezaanse kaas
  • 25 g rucola
  • 1 el olijf- of truffelolie
  • 1 truffel (optioneel)

Extra nodig

  • ronde steker met doorsnede van 8 cm
  • staafmixer

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Stap 1: Toast 
Steek 6 rondjes uit het brood met een steker. Smelt de boter in een pan en bak het brood om en om krokant en licht goudbruin. Leg de gebakken toast op een ovenplaat.  

Stap 2: Aardpeerpuree 
Schil de aardpeer en snijd in stukken. Kook in circa 15-20 minuten gaar. Giet af en pureer met de staafmixer tot een gladde puree. Breng op smaak met zout en peper. Laat afkoelen. 

Stap 3: Opbouw 
Bestrijk de toast met de truffelpasta. Verdeel de aardpeerpuree hierover. Drapeer de plakjes carpaccio over de puree. Bewaar het gerecht afgedekt in de koelkast tot vlak voor het opdienen. 

Stap 4: Serveren 
Verwarm de oven voor op 200 °C. Zet de toasts met carpaccio circa 2 minuten in de oven. Leg iedere toast in het midden van een bord. Schaaf met een dunschiller de Parmezaanse kaas en de truffel erover. Garneer met een toefje rucola. Drissel een beetje olijfolie eroverheen. Bestrooi met zout en peper. 


Wil je de rest van de recepten van 24Kitchen Feestdagen met Rudolph zien? Check snel dit handige overzicht > BEKIJK

Geef je waardering

117
Lauwwarme carpaccio met aardpeer en truffel
Lauwwarme carpaccio met aardpeer en truffel