De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

soesjes

Maak nu zelf de lekkerste soesjes met dit recept! Heerlijk als traktatie bij een kopje koffie of thee.
40 min voorbereidingstijd
20 min oventijd
30 min wachttijd
soesjes

Een recept van

Estée Strooker

Miniatuurvoorbeeld

"Soesjes maken is één van mijn favoriete bezigheden. Het soezendeeg is makkelijk te maken en je kunt variëren met vorm, grootte en vulling."

Bereidingswijze

Soezendeeg

  1. Verwarm de oven voor op 210 ºC. 

  2. Breng de melk, het water en de boter in een pan aan de kook. Haal van het vuur en meng de bloem met een spatel door tot er een bal ontstaat. Zet de pan weer op het vuur en verwarm al roerend tot er vet uit het deeg komt.

  3. Haal de pan van het vuur en roer de eieren stuk voor stuk door tot er een glad beslag ontstaat. Doe het beslag in een spuitzak met (gekartelde) spuitmond.

  4. Spuit doppen beslag op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg dat de doppen genoeg uit elkaar liggen. Bak de soezen in circa 20 minuten goudbruin. 

Banketbakkersroom

  1. Scheid de eieren en breng de melk aan de kook. 

  2. Meng de eidooiers met de suiker en klop luchtig. Klop tijdens het verwarmen van de melk de slagroom lobbig tot mayonaise dikte. 

  3. Zet het vuur uit en voeg het dooiermengsel toe aan de melk onder continu roeren. Voeg nu ook de bloem toe en zet het vuur weer aan. 

  4. Breng de banketbakkersroom voorzichtig aan de kook en roer tot het de gewenste dikte heeft. Laat afkoelen in de koelkast. 

  5. Voeg de afgekoelde banketbakkersroom toe aan de slagroom en meng met een garde. Klop eventueel nog iets steviger. 

Soesjes maken

  1. Doe de banketbakkersroom in een spuitzak. Vul de gebakken soesjes met de banketbakkersroom. 

Slagroomsoesjes maken

Zin in slagroomsoesjes? Gebruik dan gewoon het recept hierboven. Klop de slagroom stevig op met wat suiker en spuit het daarna in de soesjes.

Slagroomsoesjes uit Rudolph’s Bakery

Hoe bewaar ik zelfgemaakte soezen?

Bewaar de soesjes zonder vulling, luchtdicht verpakt tot 2 dagen. Vul ze met verse (banketbakkers)room net voordat je ze gaat serveren. Zo blijven ze het lekkerst!

Gecraqueleerde Roomsoezen

Is melk of water beter voor soesjes?

Dat is afhankelijk van wat je zelf lekkerder vindt: water maakt het soezendeeg luchtiger en krokanter. Melk maakt ze iets zachter en zorgt voor een snellere bruining in de oven.

Rauwe melk dat wordt ingeschonken in een glas.

Hoe vul ik soesjes met slagroom of room?

Dit doe je het beste met een spuitzak met een spuitmond.  Steek deze in de onderkant van de afgekoelde soesjes om ze te vullen. Geen spuitzak? Snijd de soezen dan voorzichtig open, schep er een lepel room in en plaats het kapje weer terug.

SOEZEN MET FRAMBOZEN

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker