De voordelen van een 24K account

 • Recepten bewaren
 • Exclusieve content en aanbiedingen
 • Gratis e-books

traybake met zalm

Bijna niks is zo makkelijk te maken als een traybake. Je gooit wat ingrediënten op een bakplaat en laat de oven het werk doen. Miljuschka deelt haar recept voor een traybake met zalm.

45 min kooktijd
Snel met Miljuschka: Frisse start Traybake met zalm

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

Zalm en teriyaki, met deze combi zit je altijd goed. Maar ik heb nog beter nieuws voor je! Ik heb met deze goddelijke combinatie een supermakkelijk, snel en gezond traybake-recept gemaakt. Geloof mij, deze wil je proberen!

Bereidingswijze

Stappenplan

 1. Verwarm de oven voor op 220 °C. 

 2. Rasp de gember fijn. Rasp de knoflook fijn. Snijd de paksoi in de lengte in vieren. Snijd de Chinese kool in grove stukken. Snijd de bosui in schuine plakjes. Snijd de limoen in partjes.

 3. Meng de sojasaus, mirin, sesamolie, gember en knoflook in een ondiepe schaal. Leg de zalm in deze zelfgemaakte teriyakisaus. Laat 15 minuten marineren en keer halverwege om. 

 4. Kook de parelgort volgens de aanwijzingen op de verpakking net aan gaar.  

 5. Verdeel de Chinese kool, paksoi, bimi en parelgort over een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de zalm tussen de groente en verdeel de teriyakisaus over de bakplaat. Bak de traybake met zalm voor 15 minuten in de oven. 

  Het is helemaal oké als de zalm nog een beetje rosé is vanbinnen. Zo is-ie zelfs het allerlekkerst! 

 6. Verdeel de Chinese kool, paksoi, bimi en parelgort over de borden. En verdeel daarna de zalm. Maak af met wat bosui en een partje limoen.  

Het nieuwe jaar is van start en de goede voornemens komen weer ter sprake. In "Snel met Miljuschka: Frisse start" maakt Miljuschka de snelste, lekkerste en gezondste recepten om jouw jaar goed te beginnen.

Snel met mil frisse start

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker