De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pavlova-rol met aardbeien en rozenblaadjes

Het leven van een bakker gaat niet altijd over rozen, maar het leven van deze Pavlova-rol wel. De rozenblaadjes maken deze Pavlova-rol enorm lekker.

Pavlova-rol met aardbeien en rozenblaadjes

Een recept van

Het leven van een bakker gaat niet altijd over rozen, maar het leven van deze Pavlova-rol wel. De rozenblaadjes maken deze Pavlova-rol enorm lekker.

Bereidingswijze

Bereiding

Stap 1: gesuikerde rozenblaadjes
Verwarm de oven voor op 50 °C.
Snijd de steel van de roos af. Hou de steel met 1 hand stevig vast en trek met de andere hand voorzichtig het hart van de bloem los. Leg de mooiste blaadjes op een bakplaat met bakpapier. Klop het eiwit los met een beetje water. Breng een dun laagje eiwit aan op beide kanten van de blaadjes. Bestrooi de blaadjes gelijkmatig met suiker. Leg de blaadjes op je vingers en schud het overtollige suiker eraf. Droog de blaadjes een nacht in de oven.

Stap 2: schuim maken
Verwarm de oven voor op 150 °C. 
Voeg de eiwitten toe aan een schone, droge kom. Klop de eiwitten met de basterdsuiker tot stijve pieken. Voeg de maïzena en de azijn toe. Klop alles door elkaar. Het schuim is klaar als je de kom kunt omdraaien zonder dat het schuim eruit valt.
Verdeel het schuim in een rechthoek op een bakplaat met bakpapier. Bak het schuim in de oven in circa 20-30 minuten gaar. 

Stap 3: opmaken
Klop de slagroom, mascarpone en de suiker stijf. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd de aardbeien in vieren. Besmeer de plak schuim met de mascarponeroom en verdeel 2/3 van de aardbeien erover. Rol de plak op. Verdeel de rest van de room over de pavlova-rol. Strooi de pistachenootjes erover. Garneer met de rest van de aardbeien, gesuikerde rozenblaadjes en muntblaadjes.

TIP:
In het recept van de Eton Mess met muntschuim en roodfruit maakt Rudolph een aardbeiensaus die heel lekker is om over de pavlova te schenken.

Benieuwd naar andere recepten uit Rudolph's Bakery: Jonge Bakkers?
Bekijk ze hier allemaal > 

Rudolph van Veen heeft weer een nieuwe show; Rudolph’s Bakery: De Jonge Bakkers. Elke aflevering bezoekt een junior bakker de welbekende bakery om de kneepjes van het vak te leren van meesterpatissier Rudolph. 

Elke werkdag om 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's bakery: jonge bakkers

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker