Stappenplan
-
Schil de aubergine. Week circa 1 uur in gezouten water. Laat de aubergines uitlekken, dep droog en prik er een aantal gaten in met een mes.
-
Pel de ui en rasp. Snijd de tomaat in blokjes. Halveer de puntpaprika, verwijder de zaadlijst en snijd in blokjes. Pers de knoflook.
-
Meng het gehakt met de ui, knoflook, pul biber en het eiwit. Kneed goed door.
-
Verhit olie in een diepe pan en bak de aubergines in circa 15 minuten goudbruin. Laat afkoelen.
-
Vorm het gehaktmengsel om de aubergines. Verhit olie in een diepe pan en bak voor circa 10 minuten goudbruin. Haal de aubergines uit de pan.
-
Verhit in dezelfde pan een scheut olie. Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes en puntpaprika toe en kook voor circa 10 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
-
Voeg vervolgens de aubergine-kebab toe aan de tomaten. Kook voor circa 10 minuten.
2 reacties