De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

aubergine-kebab

Kebab is misschien wel een van de meest bekende Turkse gerechten en kan dus zeker niet ontbreken in Karsu's Turkije. Karsu deelt haar recept om zelf Armut patlican kebabi te maken.

20 min voorbereidingstijd
90 min kooktijd
Aubergine kebab

Een recept van

Karsu

KARSU522.jpg

"Aubergine is een echte smaakmaker. Samen met tomaten, paprika, kip en andere ingrediënten maak je echte heerlijke Armut patlican kebabi."

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Schil de aubergine. Week circa 1 uur in gezouten water. Laat de aubergines uitlekken, dep droog en prik er een aantal gaten in met een mes. 

  2. Pel de ui en rasp. Snijd de tomaat in blokjes. Halveer de puntpaprika, verwijder de zaadlijst en snijd in blokjes. Pers de knoflook. 

  3. Meng het gehakt met de ui, knoflook, pul biber en het eiwit. Kneed goed door.

    Dit gerecht kan je ook maken met runder- of lamsgehakt.

  4. Verhit olie in een diepe pan en bak de aubergines in circa 15 minuten goudbruin. Laat afkoelen. 

  5. Vorm het gehaktmengsel om de aubergines. Verhit olie in een diepe pan en bak voor circa 10 minuten goudbruin. Haal de aubergines uit de pan.

  6. Verhit in dezelfde pan een scheut olie. Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes en puntpaprika toe en kook voor circa 10 minuten. Breng op smaak met zout en peper.  

  7. Voeg vervolgens de aubergine-kebab toe aan de tomaten. Kook voor circa 10 minuten. 

Karsu is terug! Deze keer niet met lekkerste Turkse recepten maar met een prachtige rondreis door haar thuisland.

Foto van Karsu in Turkije

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

2 reacties

Dit recept klopt niet. Waar is het gehakt?
Sandra Van Dam
09-10-2023
Goed dat je het aangeeft! We hebben de stap toegevoegd.
24 kitchen
10-10-2023

Ook lekker