- Steek de barbecue aan.
- Zet de krielaardappels op in een laag water en kook 5-8 minuten voor. Breng nog een pan water met zout aan de kook. Blancheer de asperges 3-4 minuten in het kokende water.
- Laat het vlees uit de koelkast op temperatuur komen.
- Voor de saus: Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook 1-2 minuten. Laat de tomaten uitlekken (het sap wordt grotendeels niet gebruikt in dit gerecht). Snijd de oregano.
- Voeg de tomaten, oregano en chilivlokken toe aan de pan. Zet de pan aan de zijkant op de barbecue (waar het iets minder heet is), voeg nog 1 el olijfolie en een scheutje van de tomatensap erbij en laat circa 10 minuten inkoken. Breng op smaak met een snuf zout.
- Maak de paprika’s schoon en snijd in vier stukken en rooster op de barbecue. Wrijf de asperges in met 1 el olijfolie en leg op de barbecue. Gooi wat takken rozemarijn tussen de kolen.
- Zet een koekenpan op barbecue. Snijd de aardappels doormidden. Voeg 2 el olie toe en bak de aardappels.
- Hak een paar takken rozemarijn. Kneus de knoflook en voeg bij de aardappels. Breng op smaak met een snuf zout.
- Schraap of trek de geblakerde schil van de paprika’s.
- Wrijf het vlees lichtjes in met 1 el olijfolie. Bestrooi royaal met zeezout.
- Grill het vlees 3-4 minuten per kant op de barbecue en laat even rusten.
- Snijd de olijven fijn en snijd de laatste oregano. Meng met 4 el olijfolie en een draai peper door elkaar.
- Snijd het vlees in plakjes (=trancheren). Leg op de borden. Bestrooi met zout, peper en nog ½ el olijfolie.
- Verwarm de saus en aardappels. Doe de bistecca met de saus, krielaardappels, asperges en paprika’s op de borden. Lepel de gehakte olijvensalsa erover.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
Bistecca alla pizzaiola: rundvlees, wat op smaak wordt gebracht met gepelde tomaten, knoflook en oregano. Een fantastisch lekker Italiaans gerecht!
0 reacties