Bistecca alla pizzaiola: rundvlees, wat op smaak wordt gebracht met gepelde tomaten, knoflook en oregano. Een fantastisch lekker Italiaans gerecht! Need we say more?

Job en Perry

Ingredienten

4
Personen

Bistecca

  • 4 entrecotes (per stuk 150-200 gram)
  • 1 el olijfolie
  • zout

Saus

  • 2 grote knoflooktenen
  • 2 el olijfolie
  • 2 blikken gepelde tomaten
  • 3 takken verse oregano
  • ½ tl gedroogde chilivlokken
  • zout

Voor erbij

  • 2 rode paprika's
  • 500 g groene asperges
  • 8,5 el olijfolie
  • 800 g krielaardappels
  • zout en peper
  • 1 bos rozemarijn
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el groene olijven
  • ½ bos oregano

Extra nodig

  • barbecue
  • 2 koekenpannen met metalen handvat

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten
  1. Steek de barbecue aan.
     
  2. Zet de krielaardappels op in een laag water en kook 5-8 minuten voor. Breng nog een pan water met zout aan de kook. Blancheer de asperges 3-4 minuten in het kokende water.
     
  3. Laat het vlees uit de koelkast op temperatuur komen.
     
  4. Voor de saus: Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook 1-2 minuten. Laat de tomaten uitlekken (het sap wordt grotendeels niet gebruikt in dit gerecht). Snijd de oregano.
     
  5. Voeg de tomaten, oregano en chilivlokken toe aan de pan. Zet de pan aan de zijkant op de barbecue (waar het iets minder heet is), voeg nog 1 el olijfolie en een scheutje van de tomatensap erbij en laat circa 10 minuten inkoken. Breng op smaak met een snuf zout.
     
  6. Maak de paprika’s schoon en snijd in vier stukken en rooster op de barbecue. Wrijf de asperges in met 1 el olijfolie en leg op de barbecue. Gooi wat takken rozemarijn tussen de kolen.
     
  7. Zet een koekenpan op barbecue. Snijd de aardappels doormidden. Voeg 2 el olie toe en bak de aardappels.
     
  8. Hak een paar takken rozemarijn. Kneus de knoflook en voeg bij de aardappels. Breng op smaak met een snuf zout.
     
  9. Schraap of trek de geblakerde schil van de paprika’s.
     
  10. Wrijf het vlees lichtjes in met 1 el olijfolie. Bestrooi royaal met zeezout.
     
  11. Grill het vlees 3-4 minuten per kant op de barbecue en laat even rusten.
     
  12. Snijd de olijven fijn en snijd de laatste oregano. Meng met 4 el olijfolie en een draai peper door elkaar.
     
  13. Snijd het vlees in plakjes (=trancheren). Leg op de borden. Bestrooi met zout, peper en nog ½ el olijfolie.
     
  14. Verwarm de saus en aardappels. Doe de bistecca met de saus, krielaardappels, asperges en paprika’s op de borden. Lepel de gehakte olijvensalsa erover.

    Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

Geef je waardering

43
Bistecca alla pizzaiola
Bistecca alla pizzaiola