Pompoenstoof met chorizo
-
Verwijder het velletjes van de chorizo en snijd de chorizo in blokjes. Pel en snipper de uien en pel en snijd de knoflook grof.
-
Verhit een scheutje olie in een pan en bak de ui, knoflook en chorizo circa 5 minuten.
-
Snijd de krieltjes in vieren. Schil de pompoen. Halveer de pompoen in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de pompoen in gelijke blokjes.
-
Voeg het paprikapoeder en tomatenpuree toe aan de pan met chorizo en bak circa 1 minuut. Voeg de krieltje, tomatenpasata en de pompoen toe. Schenk de madeira erbij. Laat de pompoenstoof met chorizo in circa 15 minuten met de deksel op de pan gaar stoven.
-
Giet de reuzenbonen af en spoel schoon. Snijd de peterselie fijn.
-
Roer de reuzenbonen, drie kwart van de peterselie en de doperwten door de pompoenstoof met chorizo. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
-
Verdeel de pompoenstoof met chorizo over borden en strooi de resterende peterselie eroverheen. Serveer warm.
0 reacties