Pompoenstoof met chorizo
- Verwijder het velletjes van de chorizo en snijd de chorizo in blokjes.
- Pel en snipper de uien.
- Pel en snijd de knoflook grof.
- Verhit een scheutje olie in een pan en bak de ui, knoflook en chorizo circa 5 minuten.
- Snijd de krieltjes in vieren.
- Schil de pompoen. Halveer de pompoen in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de pompoen in gelijke blokjes.
- Voeg het paprikapoeder en tomatenpuree toe aan de pan met chorizo en bak circa 1 minuut. Voeg de krieltje, tomatenpasata en de pompoen toe. Schenk de madeira erbij. Laat de pompoenstoof met chorizo in circa 15 minuten met de deksel op de pan gaar stoven.
- Giet de reuzenbonen af en spoel schoon.
- Snijd de peterselie fijn.
- Roer de reuzenbonen, drie kwart van de peterselie en de doperwten door de pompoenstoof met chorizo. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Serveren
- Verdeel de pompoenstoof met chorizo over borden en strooi de resterende peterselie eroverheen.