
Een gerecht waar we de polonaise voor inzetten: geroosterde pompoen. En of je 'm nu simpel op de bakplaat mikt met olijfolie, peper en zout óf je er een feest van maakt met kaas en noten - wij kunnen er geen genoeg van krijgen. En daarom hebben we vier tips voor je in petto om deze allemansvriend te bereiden als een pro.
-
Als je pompoen 'perfect' bereidt in de oven, karamelliseert de huid en wordt de binnenkant boterzacht. Hiervoor moet je de oven goed voorverwarmen en de pompoen roosteren op hoge temperatuur. Wij raden 220 graden Celsius aan.
-
Extra krokant? Bak de pompoen dan niet op bakpapier maar direct op de ovenplaat of anders op aluminiumfolie.
-
Zorg ervoor dat de stukken pompoen genoeg ruimte hebben op de bakplaat. Verspreid de stukken en leg ze niet over elkaar.
-
Geef het tijd! Pompoen heeft ruim 45 minuten nodig om volledig te garen. Prik er met een vork in. Gaat dat makkelijk? Dan kun je aan tafel. Anders mogen ze nog een tikkie in de oven.
Honger gekregen?
Probeer dan ons recept voor geroosterde pompoen met honing-balsamicodressing en noten.