15x de állerlekkerste pompoen recepten
Het pompoenseizoen is weer volop aan de gang! Daarom zetten wij de 15 lekkerste recepten met pompoen voor je op een rijtje.
Welke soorten pompoenen zijn er?
Van oranje tot groen: de pompoen bestaat in verschillende soorten en maten. De meest bekende pompoen is de 'gewone' winterpompoen, die veel wordt gebruikt ter decoratie voor Halloween. De flespompoen is het meest populair in de keuken door de zoete en nootachtige smaak. Heerlijk voor bijvoorbeeld een pompoensoep, door een salade of om te roosteren. Met het dradige vruchtvlees van de spaghettipompoen kun je - zoals de naam doet vermoeden - een heerlijke én glutenvrije pasta maken. En als laatste: de kabocha pompoen. Deze pompoen is zoet en vol van smaak en wordt veelal gebruikt voor taarten en desserts. Wil je meer weten over de pompoenen en wat je ermee kunt doen? Bekijk dit handige pompoenen-overzicht.
Hoe snijd je een pompoen?
In de herfst zijn recepten met pompoen hartstikke populair. Helaas is het schillen én snijden van een pompoen vaak een hels karwei. Maar wij hebben de gouden tip:
- Prik met je vork gaatjes in de pompoen.
- Plaats de pompoen twee minuten in de magnetron op de hoogste stand.
- Laat de pompoen één minuut afkoelen.
- De pompoen is nu zachter waardoor je makkelijker de schil kunt verwijderen en de pompoen in stukken kunt gaan snijden.
Kun je de schil van een pompoen eten?
Ja, in theorie is de schil van elke pompoen eetbaar. Alleen is de schil bij sommige pompoensoorten vrij dik en daarom minder aangenaam in de mond. Maak je er soep of pompoenpuree van, dan mag de schil gewoon mee verwerkt worden. Met deze tips weet je áltijd of een pompoen rijp is.
De lekkerste pompoen-recepten:
Pompoensoep
Deze heerlijke, warme kom soep is op en top comfort food! En het allerleukste: deze pompoensoep maak je supersnel en makkelijk!

Pompoenlasagne
Een heerlijke herfstige lasagne met laagjes pompoen, courgette en kastanjechampignons.

Pompoen-hutspot met kabeljauw
Hutspot... Wie is er niet groot mee geworden?

Traybake met pompoen en lamsworst
Alle ingrediënten op één bakplaat en hop, in de oven! Niet voor niets is de traybake favoriet in menig huishouden.

Herfstige pompoentaart
Een lekkere pumpkin pie gemaakt met een heerlijke vulling van pompoen.

Pompoengalette met salie
Deze pompoengalette is het beste te omschrijven als een taart met een rustiek uiterlijk.

Vegetarische wellington met pompoen
Een heerlijke vegetarische twist op de razend populaire beef wellington.

Tagliatelle met romige pompoensaus
Er gaat niets boven een heerlijke bord pasta met pompoensaus!

Winterse caesarsalade met boerenkool, pompoen en gegrilde kip
Met deze salade van pompoen, boerenkool en gegrilde kip maak je een gure herfstdag meteen een stuk beter. De salade is gezond en vooral heel erg lekker!

Koolhydraatarme stamppot met pompoen
Maak dit overheerlijke koolhydraatarme recept met pompoen, spinazie, knolselderij en feta.

Pompoenrisotto met geroosterde citroenen
Deze verwarmende pompoenrisotto is een perfect herfstmaaltijd.

Pompoencurry met Turks brood
Deze curry van pompoen wil je maken!

Pompoen-kokossoep met pittige garnalen
Geniet van de herfst met deze heerlijke pompoen-kokossoep met pittige garanalen die eenvoudig en snel te maken is.

Hartige pompoentaart
Een goedgevulde taart met blokjes pompoen, ei en geitenkaas.

Herfstige pompoenkoekjes
Pompoen wordt vaak gebruikt voor hartige gerechten (zoals soep, pasta, salade), maar je kunt pompoen ook zeker gebruiken voor zoete baksels!

- Met deze foodhack snijd je binnen 30 seconden een ui
- Met deze tips van Gordon Ramsay bak je de beste biefstuk ooit
- Oelala! Deze ingrediënten schijnen lustopwekkend te zijn
- 5 redenen om meer rijst te eten
- Dit pittige gerecht met kaas is enorm populair in Zuid-Korea
- Met deze tips maak je de lekkerste pokébowl (+ recepten)
- Bakkers opgelet: dit Nutella-koekje maak je met slechts 4 ingrediënten
- 15x lekkere en gezónde recepten voor doordeweeks
- Verras je gasten met deze feestelijke kerstborrelboom
- Miljuschka: "Zo vier jij kerst zonder stress"
- Je hebt een kaasrasp waarschijnlijk altijd op de verkeerde manier gebruikt
- Voeg dit verrassende ingrediënt toe aan je klassieke tosti voor extra smaak
- Stoofperen: alle informatie over deze heerlijke peertjes! (+ recepten)
- Wát? Zo maak je witte-speculoosfudge in 5(!) minuten
- Wat is het verschil tussen speculaas en speculoos?
- Knoflook snijden, raspen of persen? Zo krijg je de sterkste smaak
- 12 originele recepten met bloemkool
- Zo maak je supereenvoudig een eigen chocoladeletter
- Verrassend: dit ingrediënt geeft meer smaak aan je pompoen
- Is pompoen gezond?