De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Pompoen uit de oven

Wéér een heerlijk recept voor oven-pompoen van Hugo. Door de pompoen te roosteren in de oven, is deze boterzacht van binnen en samen met de linzensalade een vitaminerijk recept.

10 min. voorbereidingstijd
20 min. oventijd
Direct naar recept
Pompoen uit de oven

Een recept van

Hugo Kennis

Hugo Kennis de Brigade

"Zelf pompoen uit de oven klaarmaken? Met dit recept voor oven-pompoen en een frisse linzensalade zet je gegarandeerd een feestje op tafel. Eet smakelijk!"

Bereidingswijze

Geroosterde pompoen

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Was de pompoen en verwijder de zaden en draden. Snijd de pompoen met schil in stukken en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat.

  3. Bestrooi de pompoen met zout, versgemalen peper, korianderpoeder en de verse kruiden en besprenkel met olijfolie.

  4. Bak de pompoen circa 15 minuten in de oven.

Frisse linzensalade

  1. Meng voor de dressing de azijn en honing met een beetje zout en versgemalen peper en meng de olijfolie extra vierge erdoor.

  2. Snijd de courgette en kaas met een kaasschaaf in dunne plakken. Hak de walnoten grof.

  3. Giet de linzen af en meng met de rucola, courgettelinten en de dressing.

Samenvoegen

  1. Haal de pompoen uit de oven, verdeel de kaas en de walnoten erover en bak nog 5 minuten in de oven.

  2. Schep de pompoen op bord en serveer de salade ernaast.

    Bekijk onze favoriete pompoenrecepten

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Hoelang moet pompoen in de oven?

Een hele pompoen rooster je ongeveer 60 minuten in de oven op 180 °C. Prik erin met een vork om te kijken of hij gaar is. De schil wordt dan zacht en het vruchtvlees makkelijk te scheppen. Halveren gaat sneller: dan is pompoen in 30 tot 40 minuten gaar. In stukken rooster je de pompoen al klaar in 25 minuten.

gevulde pompoen met kikkererwten

Welke kruiden zijn lekker bij pompoen?

Pompoen is heel veelzijdig. Pompoen is lekker met warme kruiden als kaneel, komijn, gember, kerrie en nootmuskaat. Maar werkt ook goed met hartige kruiden als rozemarijn, tijm en salie. Voor een pittige twist kun je chili of gerookt paprikapoeder gebruiken. 

kruiden ritsen

Hoe kan ik pompoen in de oven zacht laten worden?

Pompoen wordt vanzelf zacht in de oven. Snijd de pompoen in gelijke stukken en hussel met olie. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en rooster 25-35 minuten. Dek eventueel af met aluminiumfolie als ze te donker worden. Wil je juist krokante pompoen uit de oven? Hussel de blokjes door maizena en zet de oventemperatuur wat hoger zodat de pompoen grilt.

eetbaar pompoen

Wat eet je bij pompoen uit de oven?

Pompoen kun je als hoofdgerecht of bijgerecht inzetten. Gebruik het als bijgerecht bij gegrilde kip, halloumi of falafel goed. Of maak het een hoofdgerecht met een frisse yoghurtdip, verse kruiden, linzen of couscous.

pompoensalade met feta

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

1 reactie

Heerlijk
Dini Verbree
12-04-2025

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.