Dit artikel is eerder verschenen op AD Koken & Eten. Meer culinair nieuws? Kijk dan hier.

Dit heb je nodig

Een magnetron, een vork, een dunschiller, een mes en een pompoen (die in de magnetron past).

Zo ga je aan de slag

Prik met je vork verschillende gaatjes in de pompoen. Die gaatjes zijn absoluut nodig, want zonder ontploft de hele boel. Plaats de pompoen vervolgens twee minuten in de magnetron op de hoogste stand. Laat hem een minuutje afkoelen, verwijder de schil met je dunschiller en snijd hem in stukjes. Zo simpel is het. 

Weet ook dat je de schil niet hoeft te verwijderen. Die zit namelijk boordevol vitaminen. Voor kleine kinderen is het dan weer wel aan te raden om hem te schillen.

Lees ook: Herfst! 10 x heerlijke stoofgerechten >

Daarom werkt het

Door de warmte verzacht zowel de schil als de pompoen zelf waardoor het schillen en snijden een stuk makkelijker gaat. 

Zin gekregen in een lekker gerecht met pompoen? Hier vind je 20 recepten met pompoen!